آیا همه دندانها را میتوان ایمپلنت کرد؟

ایمپلنت یا کاشت دندان، دهه هاست که مورد استفاده قرار گرفته و این روش از حیث درمانی سابقه ی بسیار موفقی داشته است. دندان‌های جایگزین شده با روش ایمپلنت، درست مانند دندان‌های طبیعی شما عمل می‌کنند، بنابراین با کاشت این دندان ها، هیچ محدودیتی در غذا خوردن ندارید و این دندان ها حتی نیازی به نگهداری پیچیده ندارند، فقط رعایت بهداشت دهان و دندان و انجام معاینات معمول برای حفظ فرم مناسب دندان های ایمپلنت شده کافی است.

ایمپلنت برای همه مناسب نیست. دندانپزشک شما در طول جلسه ی مشاوره اولیه ی شما توضیح می دهد که این روش شامل چه مراحلی می شود، خطرات احتمالی آن چیست و هزینه ایمپلنت چقدر است، بنابراین با آگاهی از این موارد می توانید تصمیم بگیرید که آیا ایمپلنت برای شما مناسب است یا خیر.

دندانپزشک شما همچنین سابقه پزشکی شما را بررسی می کند و سلامت دهان و دندان و فک شما را ارزیابی می کند تا ببیند آیا شما کاندید مناسبی برای ایمپلنت هستید یا خیر. برای انجام ایمپلنت باید از سلامت عمومی خوبی برخوردار باشید و لثه های سالمی داشته باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و رزرو وقت مشاوره با کلینیک دندانپزشکی محتشم در اصفهان با شماره های 03132280376 و 03136252573 تماس حاصل فرمایید.

ایمپلنت تمام دندان ها برای چه کسانی مناسب است؟


ایمپلنت روشی استاندارد برای جایگزینی تمام دندان های از دست رفته است. افرادی که تمام دندان های خود را از دست داده اند و از دندان مصنوعی استفاده می‌کنند، می‌دانند که استفاده از دندان مصنوعی دردسرهای روزمره خاص خود و گاهی اوقات حتی درد را بهمراه دارد. مشکلاتی که بی‌دندان بودن و استفاده از دندان مصنوعی بهمراه دارد عبارتند از:

  • مشکل در خوردن غذا. وقتی همه دندان ها را از دست می دهید، جویدن غذاهای جامد میتواند سخت و تقریبا غیرممکن باشد.
  • بیماریهای لثه، بهداشت نامناسب دندان و بوی بد دهان.
  • تحلیل استخوان. هنگامی که دندانی در دهان شخص باقی نمانده باشد، بدن به طور طبیعی سعی می کند خود را ترمیم کند. متأسفانه، این روند طبیعی بهبودی و ترمیم باعث تحلیل استخوان می‌شود و زمانی که تمام دندان‌ها از دست رفته باشند، این فرآیند حتی سریع‌تر می‌شود.
  • پرهیز از صحبت کردن یا لبخند زدن. کسانی که تمام یا بیشتر دندان های خود را از دست داده اند، اغلب از صحبت کردن یا لبخند زدن درحضور دیگران اجتناب می کنند. برخی حتی ممکن است به دلیل خجالت زدگی از بودن در موقعیت های اجتماعی به طور کامل اجتناب کنند.

برای کسانی که تمام دندان های خود را از دست داده اند چه گزینه هایی وجود دارد؟


برای کسانی که تمام دندان های خود را از دست داده اند، دو گزینه وجود دارد:

 

متقاضیان ایمپلنت

  • دندان مصنوعی
  • ایمپلنت کل دندان ها

دندان مصنوعی نوعی پروتز است که برای جایگزینی تمام دندان های از دست رفته استفاده می شود. این پروتز از یک پایه اکریلیک ساخته شده اند که با رنگ طبیعی بافت لثه شما مطابقت دارد و ردیفی از دندان ها روی آن قرار گرفته است.

اگر تمام دندان‌های خود را از دست داده‌اید و از دندان مصنوعی استفاده میکنید (در فکر تهیه دندان مصنوعی هستید)، توجه داشته باشید که این روش، یک راه‌حل دائمی نیست. در حالی که پروتز (دندان مصنوعی) ممکن است هزینه اولیه کمتری داشته باشد، اما در طول زمان به نگهداری دقیقی نیاز دارد، با استفاده از آن نمیتوانید هر غذاهایی که می خواهید را بخورید و حتی استفاده از دندان مصنوعی میتواند گاهی اوقات با درد همراه باشد. به طور خلاصه، استفاده از دندان مصنوعی، محدودیت ها و دردسرهای خاص خود را دارد.

ایمپلنت تمامی دهان (کل دندان ها): ایمپلنت روشی استاندارد و کاربردی جهت جایگزینی تمامی دندان های از دست رفته است. دندان های کاشته شده به روش ایمپلنت، بیشتر شبیه دندان های طبیعی هستند.

ایمپلنت کامل دهان چگونه انجام میشود؟


سه مولفه برای ایمپلنت کامل دهان وجود دارد:

 

ایمپلنت کامل

 

  • ایمپلنت هایی که شبیه پیچ یا سیلندر هستند و در فک شما قرار می گیرند.
  • پروتز مصنوعی (دندان های مصنوعی) که شبیه دندان های سالم و کاملا طبیعی به نظر می رسند و کارایی مشابه دندان طبیعی را دارند.
  • پایه هایی که داخل ایمپلنت قرار می گیرند و به دندان های جدید اجازه می دهند به ایمپلنت ها پیچ شده و متصل شوند.

در وهله ی اول معمولاً با استفاده از چاقوی جراحی دو فلپ لثه برای رسیدن به استخوان زیرین از هم باز میشود. (در برخی موارد ممکن است پزشک به جای بالا بردن فلپ های بافتی، از طریق ایجاد یک برش دایره ای کوچک به استخوان فک دسترسی پیدا کند.) سپس سوراخی در استخوان فک ایجاد می شود تا فضایی برای قرار دادن ایمپلنت ایجاد شود و سپس ایمپلنت در محل مورد نظر قرار داده می شود. این فرآیند برای همه ایمپلنت ها تکرار خواهد شد. این امکان وجود دارد که دندان های موقت روی ایمپلنت قرار بگیرند. در غیر این صورت، یک کلاه درمانی موقت در بالای هر ایمپلنت پیچ می شود تا فضای داخلی ایمپلنت را از محیط دهانی اطراف جدا کند. سپس دو فلپ بافت لثه بریده می‌شوند، شکل می‌گیرند و روی استخوان فک و اطراف کلاهک التیام ایمپلنت قرار می‌گیرند. چند بخیه برای نگه داشتن بافت لثه در جای خود استفاده می شود.

در طی دو تا شش ماه آینده، ایمپلنت ها و استخوان فک به یکدیگر متصل میشوند تا بستر و تکیه گاهی مناسب برای پیچ شدن دندان های جدید شما ایجاد کنند. سپس زمان باز کردن ایمپلنت ها، برداشتن کلاهک های ترمیم موقت (دندان های موقت) و چسباندن اباتمنت ها فرا می رسد. پس از انجام این مرحله، لثه‌های شما با گذشت چند هفته ترمیم میابند.

در نهایت، بریج های کامل یا ایمپلنت های کامل ایجاد شده برای اتصال دندان های طبیعی به اباتمنت ها متصل می شوند. با انجام ایمپلنت، اعتماد به نفس و توانایی عادی برای جویدن غذا یا صحبت کردن را دوباره باز میابید.

برای کل دهان چند ایمپلنت لازم است؟

میتوان با کاشت تنها ۴ ردیف ایمپلنت، تمامی دندان ها را جایگزین کرد. به این روش جراحی، کاشت تمام دندان ها روی چهار ایمپلنت گفته می شود. یک ایمپلنت می تواند چندین دندان را در جای خود ثابت نگه دارد. گاهی اوقات دندانپزشک شما ممکن است به شما توصیه کند که به جای چهار ایمپلنت، شش ایمپلنت داشته باشید، این روش نیز کاشت تمام دندان ها روی شش ایمپلنت نامیده می شود. دندانپزشک تشخیص میدهد که چه تعداد ایمپلنت برای شما لازم است.

 

چند ایمپلنت

 

مزایای ایمپلنت کردن تمام دندان های از دست رفته


ایمپلنت کردن تمام دندان ها نسبت به استفاده از پروتزهای سنتی، مزایا و برتری های زیادی دارد. این مزایا عبارتند از:

  • درمان طولانی مدت. پروتز ممکن است هزینه اولیه مقرون به صرفه تری داشته باشد، اما گزینه جایگزینی دائمی دندان های طبیعی نیست. معمولا با گذشت چند سال، اتصالات و پروتزهای مصنوعی نیاز به تعمیر و حتی تعویض دارند که ممکن است در آینده هزینه بیشتری داشته باشد. میزان موفقیت ایمپلنت های دندانی ۹۷ درصد است که این رقم به طور قابل توجهی از بقیه ی روش های جایگزینی دندان طبیعی، بالاتر است.
  • استاندارد مراقبت. ایمپلنت های دندانی امروزه به عنوان “درمان استاندارد” برای دندان های از دست رفته شناخته می شوند زیرا در این روش استخوان فک با ایمپلنت تیتانیوم پیوند می یابد و پایه ای محکم پیچ شدن دندان ایجاد می کند. نتیجه ی ایمپلنت، یک جایگزین پایدار و قوی برای دندان طبیعی است که ظاهر، احساس و عملکرد آن درست مانند دندان های طبیعی خود شخص است.
  • سهولت مراقبت. از آنجایی که ایمپلنت های دندانی مانند یک دندان طبیعی عمل می کنند، شما به سادگی میتوانید با رعایت بهداشت دهان و دندان، از ایمپلنت های خود مراقبت کنید.

از جراحی ایمپلنت دندان چه انتظاراتی باید داشته باشم؟


هر عمل جراحی خطرات خاص خود را به همراه دارد. در این مورد نیز دندانپزشک شما خطرات و عوارض جانبی ناشی از این جراحی را قبل از شروع درمان به شما خواهد گفت.

عوارض جانبی ناشی از ایمپلنت میتواند شامل عفونت یا آسیب های دهانی در طول درمان و مشکلات احتمالی سینوسی ناشی از ایمپلنت های قرار داده شده در فک بالا باشد. در صورت مراجعه به دندانپزشک معتبر و مجرب در اصفهان، این خطرات و عوارض به حداقل خواهند رسید.

 

جراحی ایمپلنت

 

بهبودی و ترمیم ناشی از ایمپلنت ممکن است چند هفته طول بکشد. ممکن است درد، تورم یا خونریزی در اطراف محل‌های ایمپلنت داشته باشید که می‌توان با استفاده از دارو یا با اعمال فشار برای توقف خونریزی این مسئله را کنترل کرد. همچنین ممکن است پزشک به شما توصیه کند که پس از درمان از غذاهای نرم استفاده کنید تا بهبودی و ترمیم دهان تسریع شود.

خطرات عدم جایگزینی دندان های از دست رفته


هنگامی که دندان های از دست رفته جایگزین نمی شوند، مشکلات زیادی میتواند رخ دهد. از جمله:

  • تحلیل استخوان. وقتی دیگر دندانی به استخوان فک متصل نباشد، بدن وجود استخوان را غیر ضروری تشخیص میدهد و شروع به جذب و تحلیل استخوان می‌کند و در نتیجه استخوان طی یک سال تا ۴ میلی‌متر تحلیل میروهد. بدون ساختار استخوانی مناسب، قیافه شما به شدت تغییر می کند و این موضوع می تواند شما را ۱۰ تا ۲۰ سال مسن تر نشان دهد.
  • ناراحتی و ناتوانی. با از دست دادن دندان، صحبت کردن و لبخند زدن می تواند نه تنها از نظر جسمی بلکه از نظر روحی نیز ناراحت کننده باشد.
  • ابتلا به سایر بیماریها. از دست دادن دندان ها می تواند منجر به سایر مشکلات سلامتی مانند بیماری لثه و حتی مشکلات قلبی شود. دهان دروازه ورود به بدن است و بسیاری از مسائل بهداشتی کلی از داخل دهان شروع می شود. با جایگزینی دندان های از دست رفته با ایمپلنت های دندانی، شما زندگی سالم تر در سال های آینده را برای خود تضمین میکنید.

هزینه جایگزینی تمام دندان های از دست رفته با ایمپلنت


هزینه ایمپلنت با توجه به موارد فردی شما تعیین می شود. برخی از موارد ساده تر هستند در حالی که برخی دیگر برای آماده شدن جهت کاشت ایمپلنت نیاز به استخراج و/یا پیوند استخوان دارند که این موضوع بر هزینه نهایی تأثیر می گذارد. یکی دیگر از عواملی که هزینه ایمپلنت دندان را تعیین می کند، پوشش بیمه شماست.

سوالات متداول


آیا می توانم تمام دندان هایم را بکشم و ایمپلنت بکنم؟ 

بله میتوانید یک مجموعه کاملاً جدید از دندان ها را ایمپلنت کنید. بسیاری از افرادی که سال ها درگیر مشکلات دندانی بوده اند، این روش را انتخاب میکنند.

چرا باید به جای پروتز، ایمپلنت را انتخاب کنم؟

پروتزها مجموعه ای موقت و متحرک از دندان های جایگزین هستند که در فک شما قرار می گیرند. متأسفانه، پروتز هنگام غذا خوردن یا صحبت کردن، حرکت میکند. این مسئله می تواند واضح صحبت کردن یا لذت بردن از یک وعده غذایی را دشوار کند.

برای درمان چه گزینه های دیگری وجود دارد؟

اگر فکر میکنید ایمپلنت تمام دندان ها برای شما مناسب نیست میتوانید از پروتز (دندان مصنوعی) استفاده کنید.

دوام و طول عمر ایمپلنت چقدر است؟ 

با مسواک زدن منظم و استفاده از نخ دندان، پیچ ​​ایمپلنت می تواند تا آخر عمر دوام بیاورد. با این حال، دندان پیچ شده معمولاً حدود ۱۰ تا ۱۵ سال دوام می آورد و امکان دارد به دلیل ساییدگی و شکستگی نیاز به تعویض داشته باشد.

آیا ایمپلنت درد دارد؟ 

اکثر بیماران پس از انجام عمل و با از بین رفتن بی حسی کمی احساس درد دارند که میتوان آنرا با مصرف مسکن های معمولی نظیر ایبوپروفن رفع کرد.

مقالات مرتبط

عمل جراحی لثه با لیزر

تنها راه برای کُند، متوقف یا حتی معکوس کردن تأثیرات بیماری‌های لثه حذف فیزیکی باکتری‌ها، پلاک دندانی و جرم‌ از زیر لثه‌ها است. باکتری‌های بد

مطالعه »

مراقبت های ارتودنسی

رعایت بهداشت دهان و دندان پس از سیم‌کشی دندان‌ها و در مدت زمان ارتودنسی نیز به اندازه قبل مهم و حیاتی است. احتمال گیر کردن

مطالعه »
تماس با ما