ایمپلنت دندان طول عمر بالایی دارد. ایمپلنت دندان هم همچون دندانهای طبیعی منقضی نمیشوند و نمیافتند. ایمپلنتها میتوانند یک عمر باقی مانده و فشارهای معمولی و روزانه رو دندان را تحمل کنند. البته همچون دندانهای طبیعی، ایمپلنتها هم ممکن است با تخریب زودتر از موعد مواجه شوند اگر مراقبت روزانه از آنها صورت نگیرد.
رعایت بهداشت ایمپلنت های دندان
طبق مطالعات و تحقیقات اگر از سلامت جسمانی خوبی برخوردار باشید و بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید، ایمپلنت های دندان تا بیش از 20 سال دوام خواهند داشت. بدین منظور باید از روش های مراقبت از ایمپلنت به خوبی آگاه باشید و بدانید که حفظ بهداشت ایمپلنت ها به اندازه دندان های طبیعی اهمیت دارد.
ارتباط با ما
با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی محتشم علاوه بر دریافت خدمات کاشت دندان و ایمپلنت می توانید مطمئن باشید که تیم پزشکی ما برای همیشه جهت مراقبت از حفظ سلامت ایمپلنت های شما در کنار شما هستند. در صورت نیاز با شمارههای 36252573 (031) – 36274484 (031) تماس بگیرید یا به صورت برخط درخواست نوبت کنید تا در اولین فرصت وقت مشاوره برایتان تنظیم شود.
کاشت دندان ثابت با ایمپلنت
این روزها افراد بیشتری برای جایگزینی دندانهایشان از کاشت ایمپلت دندان استفاده میکنند. ایمپلنت دندان روشی با ماندگاری زیاد است چون همانند دندانهای طبیعی در استخوان فک فرو میرود. حتی از لحاظی میتواند گفت از دندان طبیعی هم بهتر هستند چون دچار پوسیدگی نمیشوند. ایمپلنت برخلاف بریج دندانی یا پروتزهای متحرک، دندانهای سالم مجاور را دچار مشکل نمیکند و یا باعث تخریب استخوان در فک نمیشود. ایمپلنتهای دندانی اگر به خوبی از آنها مراقبت شود میتوانند تا یک عمر دوام بیاورند. ایمپلنتها از اجزای زیر تشکیل میشوند:
- ایمپلنت تیتانیومی
- اباتمنت
- تاج
مزایای ایمپلنت دندان
- نیازی به اعمال محدودیت در رژیم غذایی ندارد
- از استخوان محافظت میشود، چون ایملنت درون استخوان فک کاشت میشود و از تخریب استخوان جلوگیری میکند
- به دندانهای مجاور آسیب نمیرساند
- همچون دندانهای طبیعی به نظر میرسد
- درد و ناراحتی روزانه به خاطر مشکل در قرارگیری دندانها ندارد
- ایمپلنتهای دندانی میتوانند یک عمر ماندگار باشند. به طور متوسط بریجها و پروترزهای دندان لازم است 7 الی 15 سال یک بار تعویض شوند.
روند کاشت دندان ایمپلنت
اگر بخشی از دندان خراب شده هنوز باقی مانده است، لازم است که کشیده شود. این کار را میتوان همزمان با کاشت ایمپلنت انجام داد. دندانپزشک به شما میگوید که قصد دارد از چه نوع بیحسی استفاده کند، اما معمولا یک تزریق موضعی لیدوکالین فرایندی بدون درد را تضمین خواهد کرد. کشیدن دندان زمان زیادی نمیبرد، اما اگر دندان شکسته باشد دندانپزشک برای جلوگیری از تکه تکه شدن آن، دقت بیشتری خواهد کرد. وقتی که دندانپزشک دندان را بیرون میکشد کمی احساس فشار خواهید داشت. دندانپزشک پس از کشیدن دندان، با دریل سوراخی در استخوان فک ایجاد میکند. این کار حسی شبیه به سوراخ کردن دندان با دریل برای پر کردن دندان دارد. در برخی موارد دندانپزشک ممکن است مجبور شود برای دیده شدن استخوان برشی در لثه ایجاد کند، در چنین مواردی بخیه کردن ضروری است. دندانپزشک ایمپلنت را در عمق استخوان فک قرار میدهد. این ایمپلنت همچون ریشهای مصنوعی برای دندان جدیدتان عمل میکند. بسته به وضعیت استخوان فک، ممکن است نیاز به گرافت استخوان باشد. معمولا این کار میتواند با استفاده از مواد استخوانی مصنوعی انجام شود و بخشی جزئی از فرایند ایمپلنت است تا جایی که حتی ممکن است متوجه انجام آن نشوید. این فرایند یک تا دو ساعت زمان میبرد. پس از انجام کاشت میتوانید به خانه برگردید و به کارهای روزانهتان بپردازید. البته به مدت یک هفته باید غذاهای نرم مصرف کنید. با ترمیم یافتن استخوان فک، استخوان با ایمپلنت دندانی جوش خواهد خورد. این فرایند ممکن است چند هفته یا ماه طول بکشد. راهی نیست که بتوان از قبل تعیین کرد که چقدر طول میکشد، این زمان در هر بیمار متفاوت است. وقتی دندانپزشک تشخیص داد که ایمپلنت به اندازه کافی محکم شده است، یک اباتمنت روی آن قرار داده میشود که به عنوان اتصالی بین ایمپلنت و تاج دندان عمل میکند. اباتمنت با یک آچار گشتاور مخصوص دندانپزشکی سفت میشود بنابراین هنگام جویدن در جای خود باقی میماند. نگران نباشید، بیحسی موضعی نمیگذارد چیزی جز کمی فشار را احساس کنید. در برخی موارد میتوان اباتمنت را همزمان با ایمپلنت قرار داد. اباتمنت از خط لثه بیرون میآید و نمایان خواهد بود، بنابراین از قبل در اینباره با دندانپزشک صحبت کنید. در موارد دیگر هنگام ایجاد یکپارچگی استخوانی (جوش خوردن استخوان و ایمپلنت) برای جلوگیری از رشد بافت یا استخوان و فراگرفتن سطح ایمپلنت، از یک کلاهک یا اباتمنت ترمیمی استفاده میشود. نهایتا تاج دائمی به اباتمنت متصل میشود و تمام.
نقش جراح دهان، فک و صورت
جراحی ایمپلنت دندان، یک جراحی است و با یک جراح با تجربه به بهترین نحو انجام میشود. جراج دهان، فک و صورت تحصیلات و تجربه ویژهای در مورد استخوان، پوست، ماهیچه و عصبهای مربوطه دارد تا شما به بهترین نتایج ممکن برسید. مطالعات درصد موفقیت ایمپلنت بیشتری را نشان میدهند وقتی که این فرایند توسط دندانپزشک متخصصی صورت گرفته باشد. ایمپلنت از فلزی تیتانیومی ساخته میشوند که از طریق فرایندی به اسم یکپارچگی استخوانی به استخوان فک جوش میخورد. راه میانبری برای این فرایند وجود ندارد و معمولا چندین ماه طول میکشد از زمانی که ایمپلنت درون استخوان فک قرار میگیرد.
ایمپلنت های دندان یک راه حل دائمی برای دندان های از دست رفته
بیشتر ایمپلنتهایی که توسط جراح دهان، فک و صورت کاشت شدهاند پس از 20 سال هنوز هم با بالاترین کیفیت عمل میکنند. مهمتر اینکه، افرادی که اولین ایمپلنتها را انجام دادهاند هنوز هم خوشحال هستند که انتخاب درستی داشته اند.
عمر مفید ایمپلنت دندان
ایمپلنتهای دندانی واقعا پیشرفت قابل توجهی در فناوریهای دندان هستند چون مزایای بسیاری دارند. ایمپلنتها ظاهر و عملکردی شبیه به دندانهای طبیعی دارند و همچون دندانهای طبیعی یک عمر دوام خواهند داشت. ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که آیا این ادعایی واقعی است یا تنها اغراقی است تبلیغاتی؟ این یک حقیقت است. اگرچه نمیتوانیم ماندگاری ایمپلنت شما را تضمین کنیم، اما میدانیم که ایمپلنتهای دندانی با داشتن مراقبتهایی مناسب، یک عمر ماندگاری خواهند داشت. بیشتر ایملنتها 20 سال و یا بیشتر دوام میآورند و برخی از آنها حدود 50 سال دوام داشته اند. یک راه برای پاسخ دادن به این پرسش که طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است، این است که “طول عمر” را برای ایمپلنت تعریف کنیم. سازندگان و ارائه دهندگان گارانتی طول عمر محصولات را تعریف میکنند.
ایمپلنت دندان شما چند سال باقی خواهد ماند؟
آیا این اطلاعات به ما این امکان را میدهد که ماندگاری ایمپلنت شما را پیشبینی کنیم؟ خیر. البته میتوانیم به بررسی عواملی بپردازیم که روی طول عمر ایمپلنت تاثیر میگذارند.
دندانپزشک
مطالعات نشان دادهاند که انتخاب دندانپزشک میتواند تفاوت عمدهای در میزان احتمال موفقیت ایمپلنت ایجاد کند. دندانپزشکان باتجربه میزان احتمال شکست ایمپلنتشان یک دهم یا حداقل کمتر از دندانپزشکانی است که در حال یادگیری کاشت ایمپلنت هستند. متخصصان احتمال خطر شکست ایمپلنت را نیز کاهش میدهند.
بایت
فشار بایت شدید میتواند هم روی ایمپلنت دندان و هم استخوانی که از آن حمایت میکند تاثیر بگذارد. این مساله روی شکست زودهنگام ایمپلنت هم موثر است.
سطح سلامتی
دلیل اصلی شکست ایمپلنت دندانی شبیه به دلیل اصلی از بین رفتن دندانهای طبیعی است: بیماریهای لثه. اگر بیماری لثه داشته باشید احتمال شکست ایمپلنت برایتان بیشتر است. بیماریهایی همچون دیابت و پوکی استخوان که روی سلامت استخوان تاثیر میگذارند، میتوانند باعث شکست زودهنگام ایمپپلنت نیز شوند. کاندیدهای خوب برای ایمپلنت دندان احتمال موفقیت بیشتری دارند و ایمپلنت آنها ماندگاری بیشتری خواهد داشت.
بهداشت دهان
همچون دندانهای طبیعی، مراقبت کردن از ایمپلنتهایتان در ماندگاری آنان بسیار مهم است. اگر مسواک میزنید، نخ دندان میکشید و به صورت مرتب از دندانهایتان چکاپ میگیرید، ایمپلنتهای شما ماندگاری بیشتری خواند داشت.
شانس
عوامل زیادی هستند که روی موفقیت یا شکست ایمپلنت تاثیر میگذارند. چون هنوز تمامی این دلیلها را نمیشناسیم برخی از شکستها را به بدشانسی نسبت میدهیم. وقتی که ایمپلنتهای دندان را بهتر بشناسیم، بهتر میتوانیم این شکستها را تشریح کنیم و راههای پیشگیری از آنها را پیشنهاد دهیم.
مراقبت های لازم جهت افزایش عمر ایمپلنت دندان
برای اینکه بتوانید سال های بیشتری از ایمپلنت دندان خود استفاده کنید باید بدانید چطور از آنها مراقبت کنید. موارد زیر می تواند به شما در این زمینه کمک کند:
- جلوگیری از پُژَک دندان: دندانهای مصنوعی میبایست هر روز با دقت تمیز شوند تا از باکتریهای پژک و ایجاد عفونت در فضاهای میکروسکوپی بین ایمپلنت و لثه یا استخوان جلوگیری شود. همان بیماری دندانی که میتواند دندان طبیعی را دچار مشکل کند میتواند روی ثبات و استحکام ایمپلنت هم تاثیر بگذارد. التهاب و تخریب استخوان که بر اثر بیماریهای لثه ایجاد میشوند، میتوانند سیستم پشتیبانی اطراف پایه ایمپلنت را تضعیف کنند.
- جلوگیری از بیماری لثه: بهبود نقص و فضای خالی اطراف پایه ایمپلنت مشکل است، و معمولا باعث از بین رفتن ایمپلنت میشود. خوشبختانه با مراقبتهای تخصصی از دندان و بهداشت دهانی دقیق در خانه میتوان از بیشتر مشکلات مربوط به بیماریهای لثه جلوگیری کرد و یا آن را کنترل کرد.
- بایت شدید: ایمپلنتها در برابر فشار آسیبپذیر هستند. فشار زیاد بایت، دندان قروچه هنگام خواب، یا آسیبدیدگی دهان میتواند باعث تخریب اتصال بین ایمپلنت و استخوان شود. بدون این اتصال قوی، دندان جایگزین شده ممکن است شل شده و یا کنده شود.
- تداوم یک سبک زندگی سالم: عواملی که روی موفقیت بلند مدت ایمپلنت شما تاثیر میگذارند فراتر از مسائل مربوط به صرفا دهان هستند. داشتن یک سبک زندگی سالم و کنترل بیماریهای مزمن به حفظ دندانهای طبیعی و همچنین دندانهای مصنوعی کمک خواهد کرد. مصرف مواد مخدر، سیگار کشیدن، دیابت کنترل نشده و حتی بیماری قلبیعروقی میتواند احتمال بیماریهای لثه و در نتیجه امکان از بین رفتن دندانها را افزایش میدهد.
- بررسیهای مرتب: جراح دهان میتواند به شما در شروع داشتن موفقیتی بلند مدت کمک کند. ایمپلنت شما در استخوانی سالم و محکم قرار میگیرد و سوابق سلامتیتان بررسی میشود تا مطمئن شوند عوارض و مشکلات جدی وجود نخواهد داشت.