رفع فاصله بین دندان‌ها

فاصله بین دندانها


close-up of a woman flossing

فاصله بین دندانها می‌تواند جذاب و یا یک مشکل واقعی باشد. وجود چنین فاصله‌ای بخصوص درجایی که باعث جلب‌توجه می‌شود، می‌تواند باعث نارضایتی شما شود، بخصوص زمانی که لبخند می‌زنید. اگر فاصله بین دندان‌ ها بیش‌ازحد زیاد باشد، می‌تواند تراز دندان‌های شما را برهم بزند. این موضوع می‌تواند در دندان‌های شما اختلال ایجاد کرده و موجب بی نظمی دندان های شما و درد آن شود و یا جویدن غذا را با مشکل مواجه کند. اگر فکر می‌کنید فاصله موجود در دندان‌های جلویی شما باعث جذابیت بیشتر شما می‌شود، پس نیازی به درمان خاصی نیست. اما گر وجود این فاصله باعث نگرانی و اذیت شما شده است، دانستن علل به وجود آورنده آن و گزینه‌های درمانی مناسب، برای شما مفید خواهد بود. طی  مراحل ارتودنسی ثابت برای درمان انواع ناهنجاری‌های فکی و دندانی استفاده می‌شود. این روش بهترین انتخاب برای رسیدن به نتایج تضمین شده است. موفقیت درمان تا حدی به خود بیمار بستگی دارد و بیمار باید توصیه‌های متخصص ارتودنسی را با دقت رعایت کند. هزینه دقیق ارتودنسی توسط متخصص و براساس طول درمان و نوع ناهنجاری دندانی و روش انتخابی مشخص می‌شود.

متخصصین دندانپزشکی ما در کلینیک دندانپزشکی محتشم با بهره‌گیری از تخصص خود درزمینه‌ی درمان و رفع مشکلات دندان با استفاده از روش‌های مختلفی ازجمله کامپوزیت دندانی ، لامینت ونیر، روش‌های ارتودنسی و غیره به رفع مشکل فاصله بین دندان ها کمک می‌نمایند.

جهت مشاوره و رزرو نوبت با شماره‌های 36252573-031 و 36274484-031 تماس حاصل فرمایید.

علل ایجاد فاصله در بین دندان‌های جلویی


فاصله در دندان‌های کودکان

وجود شکاف در بین دندان‌های کودکان می‌تواند کاملا طبیعی باشد، چراکه دهان درحال‌توسعه دندان‌های شیری می‌باشد. به‌طورمعمول، این شکاف‌ها در زمان “بلوغ” از بین خواهند رفت و فضای بین دندان‌ها پر خواهد شد. وجود فاصله در دندان‌های کودکان، نباید موجب نگرانی پد و مادر گردد، چراکه موضوع وجود فاصله‌های دندانی در کودکان و بزرگ‌سالان می‌تواند متفاوت باشد.

فاصله در دندان‌های بزرگ‌سالان

فاصله بین دندانها در بزرگ‌سالان “دیاستم” (diastemas) نامیده می‌شود و ممکن است در اثر وجود فضای اضافی در فک ایجاد شود. معمولاً، این فاصله، زمانی توجه زیادی جلب می‌کند که مابین دو دندان جلویی قرار داشته باشد، اما این فاصله می‌تواند در بین هر دندانی ایجاد شود. به‌طورمعمول، وجود این فاصله باعث نگرانی نمی‌شود، بااین‌حال بهتر است رفع فاصله بین دندانها توسط یک دندان‌پزشک معاینه شوند تا اثر آن‌ها بر جویدن غذا مورد ارزیابی قرار بگیرد.

رفتارهای غلط

گهگاه، شکاف بین دندان‌ها در اثر الگوهای رفتاری نامناسب ایجاد می‌شود. برای مثال، وقتی یک فاصله کوچکی در دندان‌های جلو وجود دارد، برخی از افراد زبان خود در برابر دندان‌های جلو فشار می‌دهند که این امر می‌تواند فاصله موجود را زیادتر کند. اگر زبان خود را محکم در برابر دندان‌های جلوی خود فشار بدهید، می‌تواند مشکل شما را بدتر کند و فضای بین دندان‌های شما را گسترش دهد.

عوامل جدی‌تر

در برخی از موارد نادر اما جدی، ممکن است فاصله دندان‌ها در اثر عوامل جدی‌تری پدید آمده باشد، در چنین شرایطی باید سریعاً توسط دندان‌پزشک تشخیص و تحت درمان از بین بردن فاصله دندان قرار گیرد.

  • بروز تومور در دهان و یا استخوان‌های فک می‌تواند میان دندان‌ها فاصله ایجاد کند. اگر شما متوجه هرگونه رشد غیرطبیعی در دهان خود شدید، بلافاصله به دندان‌پزشک خود مراجعه نمایید.
  • بسیار شایع‌تر از تومورها، بیماری‌های لثه نیز می‌توانند باعث ایجاد فاصله در بین دندان‌ها شوند. بیماری‌های لثه می‌توانند باعث تحلیل و تضعیف استخوان فک شوند. در اثر ضعیف شدن استخوان فک، ممکن است موقعیت دندان‌ها تغییر کند. این بیماری نیز باید توسط یک دندان‌پزشک درمان شود.

درمان و کاهش فاصله دندان‌های جلو


اگر شما تصمیم به درمان فاصله دندان‌های خود  با طی  مراحل ارتودنسی دندان گرفته‌اید یا بنا به دلایل پزشکی، اگر دندان‌پزشک از شما بخواهد فاصله دندان‌های خود را اصلاح نمایید، گزینه‌های درمان فاصله بین دندان ها متفاوتی برای کاهش فاصله دندان‌ها وجود دارد.

کش‌های ارتودنسی

استفاده از کش‌های ارتودنسی برای اصلاح فاصله دندان‌ها، روشی مقرون‌به‌صرفه است. در ارتودنسی دندان‌های فاصله دار، می‌توانید هنگام شب از باندهای کشی استفاده کنید تا به‌صورت فیزیکی آن‌ها به هم نزدیک‌تر گردند. توجه داشته باشید که دندان‌پزشکان توصیه می‌کنند، سیم کشی دندانها  باید تحت نظارت مستقیم یک دندان‌پزشک صورت بپذیرد، زیرا که کاهش بیش‌ازحد فاصله و یا حرکت سریع دندان‌ها می‌تواند منجر به مشکلات لثه و اختلال در استخوان فک گردد. هزینه این روش به تعداد کش‌های مصرفی شما بستگی دارد.

2

باندینگ دندان و یا ونیرهای دندانی

یک راه دیگر برای اصلاح و بستن فاصله بین دندان‌ها، پر کردن فاصله با مواد دندانی است. باندینگ دندانی (روکش‌های سرامیکی) اشاره به استفاده از مواد رزینی دارد که برای دو دندان استفاده می‌شود تا فضای بین آن‌ها پر شود.

ونیرهای دندانی روکش‌های سرامیکی (پرسلن) هستند که درواقع بر روی دندان‌های شما قرار می‌گیرند. به‌طورمعمول ونیرها جلوه خوبی به دندان‌ها می‌دهند. بسته به محل و میزان مواد موردنیاز، هزینه بستن فاصله بین دندان ها متفاوت خواهد بود، همچنین توجه داشته باشید ازآنجایی‌که این روش به‌نوعی فرایند زیبایی محسوب می‌شود، احتمالاً بیمه شما هزینه‌های آن را پوشش نخواهد داد.

3

بریس و نگه‌دارنده‌های ارتودنسی

ممکن است دندان‌پزشک برای اصلاح فاصله بین دندان‌ها استفاده از بریس‌های ارتودنسی را توصیه نماید. گاهی هزینه‌های ارتودنسی سریع برای رفع این مشکل  در کودکان و بزرگسالان تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد. ارتودنسی سریع می‌تواند تنها برای دندان‌های بالا یا برای هر دو ردیف بالا و پایین انجام شود. هزینه ارتودنسی سریع با توجه به تعداد دندان‌های مورد درمان و نوع ونیر مورد استفاده تعیین می‌شود.

4

رفع زائده‌ی لثه‌ای میان دندان‌ها (فرنکتومی)

یک زائده پوستی لب بالا را به فک بالا (مقابل دو دندان جلو) متصل می‌کند. به این بافت “فرنوم ” می‌گویند. اگر این زائده پوستی بیش‌ازحد بزرگ‌شده باشد، ممکن است دندان‌پزشک برای از بین بردن فاصله بین دندان ها  “فرنکتومی ” را توصیه نماید. در فرنکتومی این زائده پوستی از طریق جراحی برداشته می‌شود و سپس درمان بستن فاصله بین دندان انجام میشود . ازآنجاکه این روش درمانی یک جراحی محسوب می‌شود، معمولاً توسط یک جراح دهان و دندان انجام می‌شود.

5

بهداشت دهان و دندان

اگر فاصله بین دندان‌های شما نتیجه بیماری‌های لثه باشد، احتمال دندان‌پزشک، افزایش بهداشت دهان و دندان شما را در اولویت قرار خواهد داد. ممکن است برای رفع عفونت‌ها برای شما انتی بیوتیک تجویز گردد و یا توصیه شود هر 3 الی 6 ماه دندان‌ها به‌صورت عمیق تمیز شوند. هزینه بستن فاصله بین دندانها متفاوت خواهد بود. احتمالاً اولین اقدام دندان‌پزشک شما قبل از شروع سایر روش‌های درمانی، افزایش بهداشت دهان و دندان‌های شما می‌باشد.

اقدامات احتیاطی


توجه داشته باشید که رفع فاصله بین دندانها باید تحت نظارت مستقیم یک دندان‌پزشک صورت پذیرد. زیرا دندان‌پزشک می‌تواند مشکلات احتمالی را پیش‌بینی کرده و مداخلات درمانی را به‌موقع آغاز نماید. اگر از بیماری‌های لثه رنج می‌برید، باید به‌گونه‌ای مراقب دندان‌ها و لثه خود باشید که استخوان‌های شما دستخوش تغییرات و آسیب قرار نگیرند. اگر استفاده از روکش دندان و یا ونیر را برای مشکل خود انتخاب کرده‌اید، توجه داشته باشید که ممکن است آن‌ها از جای خود خارج شده و یا بشکنند. بنابراین هنگام خوردن غذاهای سفت و یا چسبناک مراقب باشید.

مقالات مرتبط
صدا-دادن-فک

صدا دادن فک

اگر شما از مشکل صدا دادن فک صورت در زمان باز کردن دهان رنج می برید، احتمالا شما در زمانی که در یک مکان ساکت

مطالعه »
تماس با ما