ما در کلینیک دندانپزشکی محتشم شهر اصفهان انواع مختلفی از خدمات پر کردن دندان را ارائه میدهیم. پر کردن دندان یک عمل ترمیمی است که برای ترمیم دندانهای آسیب دیده از پوسیدگی انجام میشود. گاهی اوقات از دست دادن مینای یک دندان باعث حساس شدن آن دندان میشود و برای تسکین ناراحتی آن به استفاده از پرکننده دندان نیاز خواهد بود.
در طول معاینات عادی دندان پزشک ، پوسیدگیها و حفرههای دندان را به سرعت مشخص میکند و پس از تشخیص، دندانپزشک بخشهای پوسیده را برمیدارد، ناحیه درگیر را تمیز میکند و حفره را با یک پرکننده طلایی، سرامیکی (چینی)، کامپوزیت دندان یا آمالگام پر میکند. پر كردن دندان با كامپوزيت یا آمالگام راه دسترسی باکتریها به داخل دندان را مسدود کرده و از پوسیدگی بیشتر آن جلوگیری میکنند. کامپوزیت و باندینگ دندان (ترمیم دندان با مواد پر کردن دندان همرنگ) روشی است که برای ترمیم دندانهای ترک خوره، شکسته یا لب پر شده، بستن فاصله بین دندانها، هم اندازه و مرتب کردن دندانها، پوشاندن لکههای روی دندان و زیباتر ساختن لبخند انجام میشود. از عوارض ترمیم دندان با این مواد می توان به حساس شدن دندانها اشاره کرد که بسته به شرایط، ممکن است یک روز تا چند ماه این حساسیت ادامه داشته باشد. معمولا عوارض کامپوزیت دندان کم است و درمورد قیمت کامپوزیت دندان، نکته قابل توجه این است که هزینه کامپوزیت دندان با توجه به شرایط هر فرد متفاوت است. در مواقع خرد شدگی دندان ،زردی و بد رنگی دندان ، شکستگی دندان ، بدشکلی دندان ، فاصله بین دندانها ، دندانهای کج و نامرتب و فرسودگی دندان از کامپوزیت دندان برای اصلاح مشکلات استفاده میگردد . هزینه کامپوزیت دندان و لامینت دندان به کیفیت مواد استفاده شده، شدت آسیب دیدگی و درمان لازم و مهارت/ تجربه دندانپزشک در این زمینه بستگی دارد. بنابراین قیمت کامپوزیت دندان برای افراد متفاوت است. لازم به ذکر است که کلینیک محتشم طرف قرارداد با سازمان ها و بیمه های مختلف می باشد. علاوه بر این می توانید تعرفه های خدمات دندانپزشکی این کلینیک را مشاهده کنید.
گاهی اوقات پر کردن با پرکننده برای ترمیم دندان کفایت نمیکند و باید از بریج یا روکش، ایمپلنت دندان، عصبکشی نیز استفاده شود و باید نزد متخصص ایمپلنت، ارتودنسی و دندانپزشک مراجعه نمود. دندانپزشک میتواند با چکاپ مرتب دندانهایتان هرگونه مشکلی را به سرعت تشخیص داده و از نیاز به ایمپلنت، ارتودنسی واعمال دیگر پرهزینهتر (ایمپلنت دندان و دندان مصنوعی) جلوگیری کند.ممکن است بعد از انجام مراحل پر کردن دندان ، دندان نباز به روکش از جنس لامینت دندان داشته باشد . سیم کشی دندان شامل استفاده از وسایلی است که بطور مستقیم بر روی دندانها قرار میگیرند تا آنها را حرکت دهند. برای بیشتر ما، سیمکشی متداولترین روش جهت دستیابی به دندانهای مرتب است. ونیر و لامینت دندان به افراد کمک میکند طرح لبخند خود را اصلاح کرده و به ظاهر دلخواه در این رابطه دست پیدا کنند. جلسه مشاوره برای این درمان پیچیده نیست و معمولاً به سرعت کامل میشود. هزینه برخی از انواع این درمان به نسبت بالا است، اما اکثر دندانپزشک ها با ارائه برنامههای پرداخت منعطف، امکان پرداخت هزینههای این درمان را در طول یک دوره زمانی برای فرد فراهم مینمایند. این شرایط به معنی این است که اکثر افراد میتوانند با استفاده از طرحهای تامین مالی مناسب، بدون وارد شدن فشار هزینه درمان خود را برای اصلاح طرح لبخند و اصلاح لبخند لثه ای پرداخت نمایند. جدا از صاف کردن دندانها، سیم کشیها به منظور بهبود نحوهی قرار گرفتن فک بالا و پایین استفاده میشوند. انجام سیمکشی جهت حرکت دندانها تخصص ارتودنسی است که مطالعهای جهت درمان نامرتبی دندانها میباشد. درمان ارتودنسی از طریق سیمکشی به دلایل زیبایی و بهبود عملکرد از طریق اصلاح نحوه قرارگیری دندانها مورد استفاده قرار میگیرد. سیم کشی شامل وسایلی است که به دندانها متصل میشوند. این ابزار معمولاً شامل براکتهایی که به دندانها وصل میشوند و سیم فلزی که از بین براکتها عبور داده میشود، هستند. سیمهای فلزی محکم شده و در کنار براکتها باعث حرکت دندانها به موقعیت مورد نظر میگردند.
همین حالا برای پر کردن دندانتان نوبت بگیرید
رزرو آنلاین نوبت در کلینیک دندانپزشکی محتشم
مزایای پر کردن دندان
• پرکردن دندان یکی از مؤثرترین روشهای درمانی دندانپزشکی است.
• میتوان در یک جلسه پوسیدگی دندانها را ترمیم کرد.
• نه در طول درمان و نه بعد از آن هیچ دردی وجود ندارد.
• هم مواد جدید (کامپوزیت ونیر دندان) و هم موادی که استفاده از آنها بیش از صد سال قدمت دارد، در طولانی مدت به خوبی دوام میآورند.
• پرکردگی دندانها با رزین کامپوزیتی ظاهر بسیار خوشایندی داشته و غیرقابل تشخیص است.
• به صرفه است.
روشهای پر کردن دندان
پرکننده های آمالگام
آمالگام آلیاژی از جیوه و فلزات مختلف است که بعداز تقبل قیمت پر کردن دندان از آن برای پر کردن دندان استفاده میشود. معمولاً این آلیاژ متشکل از جیوه، نقره، قلع، مس و سایر فلزات کمیاب است. البته اخیراً میزان استفاده از آن قدری کم شده است. دغدغههای موجود در زمینه زیبایی طرح لبخند، آلودگی محیط زیست، سلامت و همچنین فراوان شدن مواد کامپوزیت دندانی که از نظر کیفی بهتر و قابلاطمینانتر هستند، همگی از دلایل این کاهش میباشند.
پرکننده های کامپومر
این مواد ترکیبی از رزینهای کامپوزیتی و فنآوری یونومر شیشهای هستند. البته پایه آنها همان رزینهای کامپوزیتی است. این مواد از فیلرهای یونومر شیشهای محکمتر هستند و در عین حال به اندازه آنها فلوراید آزاد نمیکنند.
پرکننده های سرامیکی
یک اینله یا انله سرامیکی، یک ترمیم غیرمستقیمِ متشکل از یک جامد یکپارچه است که در دندان جا داده شده و با سیمان دندانی در جایش محکم میشود. در جاهایی که از ترمیم سرامیکی استفاده میشود، میتوان مرز بین دندان و ترمیم را طوری پرداخت و پولیش کرد که احتمال پوسیدگی مجدد دندان به حداقل برسد. برعکس، خمیرهای فیلر کامپوزیتی مستقیم در هنگام سفت شدن چند درصدی کاهش حجم میدهند. این وضعیت میتواند باعث بروز خستگی جمعشدگی و در موارد نادری باعث فاصله افتادن بین دندان و پرکننده و شکستگی آنها شود. هر چند که در سالهای اخیر کامپوزیتها بهتر شدهاند اما استفاده از اینلههای یکپارچه (غیرکامپوزیتی) از این مشکل جلوگیری میکند.
پرکننده های طلایی
پرکننده های طلایی دوام و جلوه خوبی دارند و باعث ساییدگی بیش از حد دندانهای ردیف مقابل نمیشوند. این پرکننده ها، سالها به عنوان معیار سنجش مواد پر کننده دندان شناخته میشدند. پیشرفتهای اخیر در زمینه مواد سرامیکی و تمرکز مصرف کنندگان بر زیبایی دندانهای پر شد باعث شده است که تقاضا برای پرکننده های طلایی کاهش و برای کامپوزیتهای پیشرفته و روکشها و ونیرهای سرامیکی افزایش پیدا کند.
مزایای پرکننده طلا:
- پرکنندههای طلایی دچار شکستگی نمیشوند.
- طلا دارای ضریب انبساط مشابه با ساختار دندان است.
- ترمیم دندان با طلا میتواند باعث ایجاد یک سطح نهایی بسیار صاف شود.
- طلا مایعات دهان را جذب نمیکند.
- طلا در دهان اکسیده نمیشود.
- پرکنندههای طلایی دارای ماندگاری بسیار بالایی هستند.
پرکننده های کامپوزیتی
رزینهای کامپوزیتی دندان انواعی از رزینهای مصنوعی هستند که در دندانپزشکی از آنها به عنوان مواد ترمیم یا چسب استفاده میشود. رزینهای مصنوعی به عنوان مواد ترمیم رشد و تکامل پیدا کردهاند زیرا آنها حل نمیشوند، زیبا هستند، نسبت به آب حساس نیستند، به راحتی شکل میگیرند و قیمت معقولی دارند. برعکس آمالگام که در اصل فقط یک حفره را پر میکند و برای باقی ماندن باید به روشی در درون حفره دندان نگهداشته شود، ترمیم های کامپوزیتی هنگامی که با تکنیکهای اتصال به عاج و مینای دندان مورد استفاده قرار میگیرند باعث میشوند که دندان تقریباً یکپارچگی فیزیکی اولیهاش را به دست آورد.
پرکننده های یونومر شیشهای
نوع جدیدی از پرکنندههای سفید، پرکننده یونومر شیشهای است که از یک ماده کرم رنگ با ظاهر طبیعی ساخته شده و به منظور پر کردن شکافها در دندانها بدون جلب توجه طراحی شده است. این ماده ترکیبی از ذرات شیشه یا فلوروآلومینوسیلیکات، اکریلیک و یک عامل سفت کننده میباشد. برخلاف پرکنندههای آمالگام نقرهای متداول، این مواد قادر به ایجاد یک پیوند شیمیایی با دندانها بوده، که احتمال آسیب یا پوسیدگی بیشتر را کاهش میدهد. پرکنندههای شیشهای امروزی تقریباً به همان اندازهی پرکنندههای سنتی مقاوم هستند در حالی که تطبیق پذیر نیز میباشند. این مواد بطور متداول برای موارد پوسیدگی مختلفی چون پر کردن اینله، پر کردن دندان جلو و پر کردن قسمت طوق و ریشهی دندان مورد استفاده قرار میگیرند. پرکنندههای شیشهای همچنین دارای مزیت آزاد کردن فلوراید در دندانها هستند، که به جلوگیری از پوسیدگی بیشتر دندان در آن ناحیه کمک میکند.
چگونه متوجه شوم که نیاز به پر کردن دندان دارم؟
تنها دندانپزشک میتواند تشخیص دهد که در دندانهای شما پوسیدگی ایجاد شده که نیاز به پر کردن دارد. در طول معاینه دندانپزشک از یک آینه کوچک برای بررسی سطوح هر دندان استفاده میکند. سپس هر چیزی که غیر طبیعی به نظر میرسد با ابزار مخصوصی به دقت کنترل میشود. دندانپزشک همچنین ممکن است از تمام دهان یا بخشی از آن تصاویر رادیوگرافی تهیه کند. نوع درمانی که دندانپزشک انتخاب میکند بستگی به میزان آسیب ناشی از پوسیدگی دارد.
ریکاوری بعد از پر کردن دندان و رفع بی حسی
اکثر بیحسیها بین 2 تا 4 ساعت دوام دارند، اما برخی از انواع بیحسی میتواند تا 7 ساعت ماندگار باشد. بنابراین اگر تحت بیحسی قرار گرفتهاید انتظار چند ساعت بیحسی را بعد از درمان داشته باشید. شدت بیحسی شما بستگی به چند عامل دارد، از جمله مقدار و نوع بیحس کننده مورد استفاده. در مدتی که بیحس هستید، باید در مصرف خوراکیهای داغ احتیاط کنید، زیرا نمیتوانید متوجه درجه حرارت در آن ناحیه شوید و بنابراین به راحتی میتوانید خود را بسوزانید. همچنین مراقب باشید که در طول این مدت لب و گونه خود را گاز نگیرید، زیرا ممکن است بعد از اینکه بیحسی از بین رفت متوجه یک زخم ناخوشایند در ناحیهای که بیحس بوده شوید. این امر بخصوص برای کودکان میتواند باعث مشکل شود زیرا این بیحسی برایشان جالب است. ممکن است احساس کنید که ناحیه بیحسی کمی بزرگ و متورم است، اما بیشتر اوقات کاملاً طبیعی به نظر میرسد میتوانید برای اطمینان در آینه نگاه کنید هرچند گاهی اوقات که لبخند میزنید لبهایتان به طور کاملاً یکسان حرکت نمیکنند.
بایدها و نبایدهای بعد از پر کردن دندان
زمانی که از کامپوزیت یا پرکنندهی یونومر شیشهای استفاده کرده باشید، مشکلی وجود ندارد. این مواد پرکننده سفت بوده و میتوانید به صورت عادی بخورید و بجوید.
مراقبت از دندانهای جلو بعد از پر کردن
اگر یک از دندانهای جلوی خود را پر کردهاید، باید به خاطر داشته باشید که پرکننده هرگز به اندازهی دندان طبیعی شما قوی نیست و از این رو باید هنگام خوردن مواد غذایی سفت مانند شکلات و سیب مراقب باشید. توصیه میشود که مواد غذایی سفت را قبل از مصرف تکه تکه کنید یا از دندانهای قویتر خود برای تکه کردن آنها استفاده نمایید. همچنین از جویدن ناخن، جویدن مداد، باز کردن در بطری با دندان و مواردی از این قبیل با دندان پر شده خودداری کنید، زیرا میتوانند فشار زیادی را روی دندان وارد کنند و احتمال شکستگی افزایش مییابد.
مصرف نوشیدنیهای رنگی بعد از پر کردن دندان
قهوه، چای و تمام مواد غذایی که سبب لک شدن دندانهای طبیعی شما میشوند، باعث ایجاد لک در اطراف و روی مواد پرکننده میشود، بنابراین مصرف این موارد را تا جایی که ممکن است کاهش دهید. خوشبختانه، اغلب اوقات میتوان آن را جلا داد، اما هرچه پرکننده تمیزتر بماند، بهتر است.
عدم استعمال دخانیات و دندان پر شده
سیگار کشیدن میتواند موجب زرد شدن مواد کامپوزیتی سفید شود که قادر به دیدن آن خواهید بود (برخلاف آسیبهایی که به ریههایتان وارد میشود). این یک دلیل دیگر علاوه بر بیماریهای لثه و مشکلات قلبی برای ترک چنین عادتی است.
بررسی کوتاهی و بلندی دندان پر شده
هنگامی که دندانپزشک کار پر کردن را به اتمام رساند، دندان را بررسی میکند تا مطمئن شود که خیلی بلند نیست. گاهی اوقات به دلیل اینکه بیحس هستید، ایجاد حالت طبیعی در دندان همیشه آسان نبوده و بنابراین ممکن است پرکننده بطور کامل تنظیم نشود. اگر بعد از از بین رفتن اثر بیحسی احساس کردید دندانتان بلند است، چند روز صبر کنید تا این مشکل برطرف شود، اما اگر این احساس ادامه پیدا کرد، به دندانپزشک مراجعه کنید تا اصلاحات لازم را انجام دهد. نکتهی مهم این است که توجه کنید به چه علت دندانتان نیاز به پر کردن پیدا کرد و اقدامات لازم را برای جلوگیری از وقوع دوباره آن در آینده انجام دهید، این امر به صورت بهتر شدن نحوهی مسواک زدن، کشیدن نخ دندان، رژیم غذایی خوب و استفاده از مقدار مناسب فلوراید خواهد بود.
آیا بعد از پر کردن دندان احساس درد دارم؟
با استفاده از کامپوزیت، بسته به سیستم مورد استفاده، دندان اغلب بعد از پر شدن دچار کمی حساسیت میشود. این امر شایعترین مشکل بیماران پس از پر کردن دندانشان است. حساسیت میتواند در اثر غذاهای گرم، سرد، هوا، فشار یا غذاهای شیرین ایجاد شود. اغلب اوقات این حساسیت طی چند هفته برطرف شده و توصیه میشود که از خمیردندان برای دندانهای حساس استفاده کنید. در طول این مدت سعی کنید از مصرف غذاهای بسیار گرم یا سرد خودداری کنید. در صورتی که درد از بین نرفت یا بدتر شد (یا اگر شک دارید) به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندانتان معاینه شود. گاهی اوقات حساسیت به دلیل عمق زیاد پر کننده است و گاهی نیز ناشی از روش باندینگ میباشد.
هزینهها
معمولا هزینه پر کردن دندان بسته به عوامل مختلفی از جمله اندازه پرکننده مصرفی و گستردگی پوسیدگی متغیر است. دندانپزشک، پیش از انجام درمان بررسی میکند که به چه نوع درمانی نیاز دارید و بر همین اساس، کارکنان ما اطلاعاتی در مورد هزینههای ونیر دندان و همچنین گزینههای موجود را در اختیارتان میگذارند تا مطمئن شوند که هزینه خدمات دندانپزشکی مورد نیازتان با بودجهتان متناسب باشد. می توانید برای اطلاع دقیق از هزینه پر کردن دندان با همکاران ما در کلینیک دندانپزشکی محتشم تماس حاصل فرمایید. همچنین کلینیک محتشم طرف قرارداد با سازمان و بیمه های مختلف می باشد. علاوه بر این می توانید تعرفه های این کلینیک را مشاهده کنید.
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام.اگه ممکنه حدود هزینه پر کردن دندان و روکش آن را لفرماببد