دندان مصنوعی یک ابزار متحرک برای جایگزینی دندان های از بین رفته و بافت های متصل به آن ها است. دندان مصنوعی از پلاستیک اکریلیک و گاهی اوقات پرسلاین و مواد فلزی ساخت می شود. دندان مصنوعی و یا کاشت دندان طبیعی می تواند عملکرد عادی بافت لثه و دندان ها را شبیه سازی نماید.
دندان های مصنوعی کامل می تواند جایگزین تمام دندان ها در دهان شود. این موضوع در حالی است که دندان های مصنوعی جزئی فقط فضاهای ایجاد شده در دهان به خاطر دندان های از بین رفته را پر می کند و به این ترتیب از حرکت دندان ها به سمت این فضاهای خالی جلوگیری می نماید. دندان های مصنوعی کامل می توانند «فوری» یا «قدیمی» تهیه شوند. دندان مصنوعی فوری یک پروتز متحرک دندان کامل یا جزئی است که در همان روز کشیدن دندان های طبیعی در دهان بیمار قرار داده می شود. دندان مصنوعی فوری به عنوان یک ابزار برای محافظت از بافت و کاهش خون ریزی پس از کشیدن دندان استفاده می گردد. ساخت دندان مصنوعی سنتی معمولاً پس از گذشت 8 تا 12 هفته پس از کشیدن دندان ها و ترمیم بافت لثه قابل استفاده است. به هر حال، بعضی از دندان پزشکان ممکن است برای استفاده از این نوع دندان های مصنوعی حتی مدت زمان طولانی تری صبر نمایند. گاهی ارتودنسی لازمه کاشت ایمپلنت است؛ بریس یا پلاک و دیگر وسایل ارتودنسی بسته به نیازهای بیمار قبل یا ارتودنسی بعد از ایمپلنت دندان مورد استفاده قرار میگیرد. قیمت ارتودنسی و کاشت دندان را در جلسه اول مشاوره از پزشک خود جویا شوید . هزینه پروتز دندان بسیار متنوع بوده و به محل جغرافیایی مطب، دندانپزشک و نوع پروتز دندانی ساخته شده بستگی دارد.
چه کسانی نیاز به دندان مصنوعی دارند؟
دندان مصنوعی جزئی برای افرادی مناسب است که هنوز تعدادی از دندان های طبیعی آنها از بین نرفته باشند. دندان مصنوعی ثابت و متحرک فقط برای افراد مسن استفاده نمی شود. بیماران در هر سنی ممکن است تمام دندان های خود یا تعدادی از آنها را از دست بدهند و به همین خاطر نیاز به استفاده از انواع خاص دندان مصنوعی متحرک دارند. به خاطر اینکه دندان ها یک بخش دائمی از بدن انسان است، از دست دادن دندان می تواند به علت نارضایتی از زیبایی طرح لبخند تاثیر نامطلوب روحی بر بعضی افراد داشته باشد. در نتیجه لازم است بیمار با دندانپزشک خود درباره ترس ها، تشویش، یا سایر احساسات خود در هنگام از دست دادن دندان صحبت کند.
هنگام استفاده از دندان مصنوعی چه اتفاقی می افتد؟
دندان پزشک می تواند یک دندان مصنوعی کامل برای بیمارانی که تمام دندان های خود را از دست داده اند ساخته و پس از ترمیم لثه در دهان بیمار کار گذارد. معمولاً برای این کار به هشت هفته یا بیشتر زمان نیاز است. فرآیند ساخت و کار گذاشتن دندان های مصنوعی به حدود یک ماه زمان و پنج جلسه ملاقات با دندان پزشک نیاز دارد. در طول این مدت تشخیص اولیه توسط دندان پزشک انجام شده، یک قالب یا الگو از وضعیت دندان ها جهت بررسی ابعاد آنها و موقعیت صحیح فک تهیه می شود، یک دندان مصنوعی آزمایشی برای اطمینان از رنگ، ظاهر و تناسب آنها با دهان بیمار تهیه می گردد، و در نهایت دندان های مصنوعی نهایی در دهان بیمار کار گذاشته می شود. در ادامه ممکن است اصلاحات جزئی بر روی این دندان ها انجام شود.
افرادی که تازه استفاده از دندان مصنوعی را شروع کرده اند، برای تطبیق دادن شرایط خود با این دندان های جدید به زمان نیاز دارند، زیرا حتی بهترین دندان های مصنوعی هم در ابتدا برای فرد ناراحت کننده هستند. با وجودی که اکثر افراد می توانند با گذشت چند ساعت توانایی صحبت کردن عادی را به دست آورند، افراد زیادی نیز هستند که در ارتباط با غذا خوردن برای چند روز یا چند هفته با مشکل مواجه می شوند. برای عادت کردن به وضعیت دندان های مصنوعی جدید و یادگیری نحوه جویدن غذا با آنها، لازم است ابتدا غذا خوردن را با مصرف مواد غذایی نرم و نیز موادی که جویدن آنها ساده است، شروع نمایید. علاوه بر این، استفاده کنندگان از دندان های مصنوعی معمولاً با تغییر اندک در ظاهر صورت، افزایش ترشح بزاق دهان یا التهاب مواجه می شوند.
چگونه می توان از دندان های مصنوعی مراقبت کرد؟
دندان پزشک به بیمار توصیه می کند از چسب دندان مصنوعی استفاده کند. این موضوع بطور خاص در ابتدای شروع استفاده از این دندان ها به بیمار توصیه می شود. این چسب می تواند باعث بهبود ثبات و پایداری دندان های مصنوعی برای افرادی شود که حمایت استخوانی کمی در دهان آنها برای نگه داشتن دندان های مصنوعی وجود دارد یا برآمدگی های لثه آنها کم و ناچیز است. پایداری دندان مصنوعی و ثبات آن می تواند اعتماد به نفس فرد استفاده کننده را بطور مشخص افزایش دهد. برای مراقبت از این دندان ها لازم است به نکات زیر توجه شود:
• خارج کردن و مسواک زدن روزانه دندان های مصنوعی با تمیز کننده ها و مسواک مخصوص (موادی که بطور مخصوص برای تمیز کردن دندان های مصنوعی ساخته شده اند یا مسواک های دارای موی نرم مخصوص).
• اجتناب از قرار دادن دندان مصنوعی در آب جوش برای استریل کردن این دندان ها. قرار دادن دندان های مصنوعی در آب گرم می تواند باعث تغییر شکل آن شود.
• در صورتی که از دندان های مصنوعی جزئی استفاده می کنید، قبل از مسواک زدن دندان های طبیعی این دندان ها را از دهان خود خارج کنید.
• زمانی که از دندان های مصنوعی استفاده نمی کنید، آنها را در محلول تمیز کننده یا آب قرار دهید.
• برای اجتناب از گم کردن دندان های مصنوعی، آنها را در یک محل ثابت پس از خارج کردن از دهان نگهداری نمایید.
آیا لازم است از دندان های مصنوعی در طول مدت شب استفاده شود؟
با وجودی که معمولاً به افراد توصیه می شود دندان های مصنوعی خود را تقریباً بطور ثابت در طول دو هفته اول (حتی در زمان خواب) استفاده کنند، در شرایط عادی بهتر است که در طول شب این دندان ها را از دهان خارج کرده و در یک محلول تمیز کننده یا آب غوطه ور نمایید. تحقیقات انجام شده در این حوزه نشان می دهد خارج کردن دندان های مصنوعی برای حداقل هشت ساعت در طول روز یا شب به استراحت بافت لثه کمک کرده و عملکرد عادی آن را تحریک می نماید. به این ترتیب امکان تمیز کردن بافت لثه با استفاده از زبان و بزاق دهان وجود خواهد داشت و حفظ سلامت لثه های فرد در بلند مدت امکان پذیر خواهد شد.
ادامه ملاقات با دندان پزشک به صورت منظم
در این شرایط مهم است که ملاقات منظم با دندان پزشک برای انجام بررسی های لازم ادامه پیدا کند. در این جلسات دندان پزشک می تواند وضعیت بافت های دهان را در ارتباط با ایجاد علائم بیماری مورد بررسی قرار دهد. با بالا رفتن سن، دهان به تغییرات خود ادامه داده و استخوان زیر دندان مصنوعی جمع شده یا عقب نشینی می کند. به این ترتیب برای حفظ وضعیت مناسب جهت استفاده از دندان های مصنوعی با گذشت زمان، ممکن است نیاز به اصلاح دندان مصنوعی یا ساخت مجدد دندان های مصنوعی وجود داشته باشد. هیچگاه سعی نکنید دندان های مصنوعی را خود اصلاح کنید، همچنین به مدت طولانی از چسب مخصوص دندان مصنوعی استفاده نکنید، زیرا انجام این کار می تواند باعث از بین رفتن استخوان شود. در صورت وجود شک و ابهام در ارتباط با نحوه استفاده از دندان مصنوعی، با دندان پزشک خود مشورت نمایید.
روش جایگزین برای استفاده از دندان های مصنوعی
ایمپلنت دندان یکی از روش های درمانی جایگزین برای دندان های مصنوعی است. ایمپلنت ها در حقیقت ریشه های مصنوعی دندان هستند که با عمل جراحی به استخوان فک متصل شده و برای قرار دادن دندان یا بریج بر روی آنها مورد استفاده قرار می گیرند. به این ترتیب، ایمپلنت و بریج احساس دندان های طبیعی را برای فرد شبیه سازی می نمایند، اما هزینه ایمپلنت نسبت به دندان مصنوعی گران تر می باشد. ایمپلنت دندان یک روش محبوب و مؤثر برای جایگزینی دندانهای از دست رفته است که برای ترکیب با دندانهای دیگر طراحی شده است. روش ایمپلنت دندان یک گزینه بسیار عالی و طولانی مدت برای بازگرداندن لبخند شماست. در واقع، توسعه و استفاده از ایمپلنت یکی از بزرگترین پیشرفتهای دندانپزشکی در ۴۰ سال گذشته است. با تقبل هزینه ایمپلنت ، مراجعه کننده می تواند از ایمپلنت دندان که از تیتانیوم و دیگر مواد سازگار با بدن انسان ساخته شده است ، استفاده نماید . ایمپلنتها، پُستهای فلزی هستند که با عمل جراحی در فک فوقانی یا تحتانی قرار داده میشوند. آنها به عنوان یک گیره محکم برای دندان جایگزین عمل میکنند.
همه بیماران نامزدهای مناسب برای استفاده از کاشت دندان و ایمپلنت نیستند. به همین دلیل لازم است درباره بهترین روش قابل استفاده برای خود با دندان پزشک متخصص ایمپلنت ملاقات و مشورت نمایید.
هزینه و بهای درمان
شما می توانید با مراجعه به بخش هزینه درمان، تعرفه های مربوط به دندان مصنوعی را مشاهده نمایید. توجه داشته باشید که هزینه دندان مصنوعی در این کلینیک یک بهای رقابتی در اصفهان و حتی ایران می باشد. در این کلینیک به بیش از هزاران بیمار خدمات دندان مصنوعی با کیفیت و با هزینه به نسبت مناسب ارائه شده که بعضی از این دندان ها کامل و برخی دیگر جزئی بوده است. این درمان ها همچنین شامل خدمات جراحی دهان نیز می باشد. این کلینیک دارای لابراتوار تخصصی دندان است و به این ترتیب می تواند در همان روز کشیدن دندان، دندان های مصنوعی را ساخته و در اختیار بیمار قرار دهد. متخصصان این کلینیک حتی می توانند دندان های مصنوعی کامل یا جزئی شما را در طول مدت انتظار برای ملاقات با دندان پزشک ترمیم و اصلاح نمایند! هزینه کاشت دندان نیز در این مرکز به صورت رقابتی و مقرون به صرفه میباشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد:
- سازمان ها و بیمه های طرف قرار داد
- تعرفه های خدمات دندانپزشکی
- لیست و برنامه دندانپزشکان
- شیفت کاری دندانپزشکان
بر روی لینک مورد نظر کلیک کنید.