پوسیدگی و خرابی شدید دندان ، عفونت دندان: درمان با روش های درمان دندانپزشکی و خانگی و شلوغی و نامرتبی دندان میتواند ضروری بودن کشیدن دندان را تایید کند. گاهی اوقات افرادی که از بریساستفاده میکنند یک یا دو دندان خود را بکشند تا فضای کافی برای سایر دندانها فراهم شود و دندانها بتوانند به جای خود برگردند. افرادی که قرار است تحت درمان با شیمی درمانی قرار بگیرند یا پیوند عضو در آنها انجام شود باید دندان خراب خود را بکشند تا سلامت دهان و دندان آنها حفظ شود. برای کشیدن دندان باید دندان پزشک یا جراح دهان و دندان مراجعه کرد. کشیدن دندان یک فرآیند نسبتاً ساده است که به صورت سرپایی و با بی حسی موضعی، عمومی، وریدی یا ترکیبی از این روش ها انجام میشود. کشیدن دندانی که هنوز در دهان وجود دارد و با چشم دیده میشود کار سادهای است اما کشیدن دندانهای شکسته و دندانهایی که زیر سطح لثه قرار دارند یا دندانهای نهفته دشوارتر است و گاهی اوقات لازم است عمل جراحی انجام شود.
در کلینیک دندان پزشکی محتشم حداکثر راحتی برای بیماران در نظر گرفته می شود. اکثر بیماران در این کلینیک درد کمی را زمان کشیدن دندان های خود دارند یا اصلاً دردی احساس نمی کنند. هنگامی که فرد دچار مشکل دندان درد، شکستگی دندان، یا سایر مشکلات اورژانسی دندان می شود، خدمات درمانی مورد نیاز در اسرع وقت به بیمار ارائه خواهد شد. به این منظور لازم است با شماره های 03136252573 یا 03136274484 تماس گرفته یا مراجعه کنید تا به این ترتیب کمک های لازم در اسرع وقت به شما ارائه گردد.
علت کشیدن دندان
در صورتی که یکی از دندان ها دچار شکستگی شده یا به خاطر پوسیدگی آسیب ببیند، دندانپزشک سعی می کند مشکل را با پر کردن دندان، روکش یا سایر روش ها درمان نماید. به هر حال، گاهی اوقات آسیب وارد شده به دندان به قدری زیاد است که ترمیم دندان دیگر امکان پذیر نیست و در این شرایط کشیدن دندان مورد نظر غیر قابل اجتناب خواهد بود. علاوه بر این، شل شدن بیش از حد دندان ها ممکن است شرایطی را به وجود آورد که در آن امکان نجات دندان وجود نداشته باشد و لازم است دندان ها حتی با وجود استفاده از روش جراحی جایگزینی استخوان (پیوند استخوان)، کشیده شوند. سایر دلایل کشیدن دندان ها به شرح زیر هستند:
- بعضی افراد در دهان خود دندان اضافی دارند و این شرایط باعث ایجاد مشکل در رشد سایر دندان ها می شود.
- گاهی اوقات دندان های شیری فرد جهت آماده کردن فضای مناسب برای رشد دندان های دائمی به موقع نمی افتند.
- افرادی که از بریس های ارتودنسی استفاده می کنند، ممکن است نیاز به دندان کشیدن برای ایجاد فضای مناسب جهت حرکت دندان ها به موقعیت صحیح داشته باشند.
- افرادی که از پرتو درمانی در ناحیه سر و گردن استفاده می کنند، ممکن است مجبور شوند بعضی دندان های قرار گرفته در معرض پرتو درمانی را بکشند.
- افرادی که از داروهای سرطان استفاده می کنند، به خاطر اینکه این داروها سیستم ایمنی بدن را ضعیف می نمایند، ممکن است دچار عفونت دندان شده و به این ترتیب کشیدن دندان های آنها لازم و غیر قابل اجتناب شود.
- در صورتی که بعضی دندان ها محل ایجاد عفونت پس از پیوند اندام باشند، لازم است این دندان ها کشیده شوند. افرادی که پیوند اعضا بر روی آنها انجام می شود، به خاطر مصرف داروهایی که سیستم ایمنی را ضعیف یا متوقف می کند، در معرض ریسک بالای ایجاد عفونت قرار دارند.
- دندان های عقل که به آنها دندان آسیاب سوم نیز گفته می شود، اغلب قبل یا پس از رشد آنها در دهان کشیده می شوند. این دندان ها معمولاً در اواخر نوجوانی یا اوایل دهه بیست سالگی فرد رشد می کنند. در صورتی که این دندان ها دچار پوسیدگی شده و به خاطر آنها بیمار با درد، عفونت و یا کیست دندان مواجه شود، نیاز به کشیدن این دندان ها وجود دارد. این دندان ها اغلب در داخل فک گیر می افتند (دندان عقل نهفته) و به نحو مناسب رشد نمی کنند. این شرایط می تواند باعث التهاب لثه و ایجاد درد و ورم در محل رشد دندان های عقل شود. در این شرایط نیز لازم است دندان عقل نهفته کشیده شوند. در صورتی که نیاز به کشیدن هر چهار دندان عقل وجود داشته باشد، معمولاً کشیدن دندان عقل بطور هم زمان انجام خواهد شد.
آمادگی قبل از درمان
دندان پزشک یا متخصص دهان از ناحیه آسیب دیده یک عکس رادیولوژی تهیه می کند تا به این ترتیب بتواند از بهترین روش درمانی برای کشیدن دندان های شما استفاده نماید. در این زمان لازم است سابقه درمانی کامل بیمار و نیز سابقه مشکلات دندان با دکتر دندان پزشک مطرح شده و فهرست تمام داروهایی که از آن استفاده می کنید، با دندان پزشک در میان گذاشته شود. این فهرست باید شامل هر دو داروهای تجویزی و داروهای بدون نسخه پزشک باشد. به این منظور لازم است اطلاعات ویتامین های مصرفی و مکمل های غذایی نیز با دندان پزشک مطرح گردد.
در صورتی که نیاز به کشیدن دندان های عقل داشته باشید، ممکن است دکتر دندانپزشک برای شما عکس برداری رادیولوژی پاناروما تجویز کند . این تصویر رادیولوژی یک نوع عکس مخصوص است که بطور همزمان وضعیت تمام دندان های بیمار را نشان می دهد. این عکس می تواند مشکلات دندان ها را به پزشک نشان داده و به پزشک در حوزه های زیر برای کشیدن دندان کمک کند:
- تشخیص رابطه بین دندان های عقل با سایر دندان ها
- رابطه دندان های بالا با سینوس ها
- رابطه دندان های پایین با یک عصب در استخوان فک که مسئولیت انتقال احساسات به فک پایین، دندان های پایین، لب پایین و چانه را بر عهده دارد. این عصب در اصطلاح عصب آﻟﻮﺋﻮﻻر ﺗﺤﺘﺎﻧﯽ گفته می شود.
- هر گونه عفونت، تومور یا بیماری استخوانی که احتمالاً بیمار به آن مبتلا است.
بعضی از دندان پزشکان برای بیماران خود داروهای آنتی بیوتیک قبل و بعد از عمل جراحی دندان تجویز می کنند. به هر حال این روش معمولاً توسط همه دندان پزشکان یا متخصصان جراحی دهان دنبال نمی شود. معمولاً در شرایطی برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز می شود که:- بیمار در زمان عمل جراحی در دهان خود عفونت داشته باشد.
- سیستم ایمنی بیمار ضعیف باشد.
- بیمار عمل جراحی ریه انجام داده باشد.
- بیمار دارای مشکلات خاص از نظر سلامتی باشد.
هنگام عمل جراحی به بیمار داروی بی حسی تزریق می شود که می تواند از یک داروی آرام بخش تا بی هوشی عمومی را شامل شود. در این شرایط، دندان پزشک به بیمار توصیه های لازم را در ارتباط با درمان ارائه خواهد کرد. در این زمان بیمار می بایست از لباس های آستین کوتاه یا لباس هایی که آستین های آن به راحتی جمع می شود، استفاده کند. به این ترتیب امکان دسترسی دندان پزشک به رگ بیمار برای انجام تزریق فراهم خواهد شد. همچنین بیمار می بایست برای حدود شش یا هشت ساعت قبل از شروع درمان از خوردن یا نوشیدن خودداری نماید.
در صورتی که سرفه می کنید، گرفتگی بینی دارید یا در هفته قبل از جراحی دچار سرما خوردگی شده اید، لازم است با دندان پزشک خود تماس بگیرید. به این ترتیب دندان پزشک ممکن است در زمان سرما خوردگی از مصرف داروهای بی حسی برای شما خودداری کند. همچنین اگر با مشکل حالت تهوع و استفراغ در شب قبل از درمان مواجه شدید، لازم است صبح روز بعد با مطب دندان پزشک خود تماس گرفته و موضوع را با وی در میان گذارید. در این صورت ممکن است نیاز به تغییر روش بی حسی بیمار یا زمان بندی مجدد برای کشیدن دندان ها وجود داشته باشد.
در روز عمل جراحی سیگار نکشید، زیرا سیگار کشیدن می تواند ریسک ایجاد یک مشکل دردناک به نام حفره خشک را افزایش دهد. پس از کشیدن دندان، لازم است با یک نفر برای رساندن شما به خانه و ماندن با شما هماهنگی لازم انجام شود. در این زمان می بایست توصیه های دندان پزشک جدی گرفته شود.
انواع روش های کشیدن دندان
دو روش اصلی برای نحوه کشیدن دندان ها به شرح زیر وجود دارد:
- کشیدن ساده دندان در مواقعی انجام می شود که امکان مشاهده دندان در دهان وجود داشته باشد. دندان پزشکان عمومی معمولاً کشیدن دندان ساده را بر روی بیماران خود انجام می دهند. در این حالت، دندان پزشک دندان را با استفاده از یک ابزار مخصوص به نام الویتور در محل خود تکان داده و شل می کند. دندان پزشک سپس از یک ابزار مخصوص به نام فورسپس برای کشیدن دندان استفاده خواهد کرد.
در هنگام کشیدن ساده دندان احساس کردن فشار بسیار زیاد کاملا طبیعی است زیرا دندان پزشک دندان را با قدرت بسیار زیادی به سمت جلو و عقب تکان میدهد تا دندان لق شود و برای کشیدن آماده گردد. در هنگام کشیدن دندان نباید به جز فشار احساس دیگری از قبیل درد داشته باشید. اگر به هر دلیلی دچار درد و ناراحتی شدید باید به پزشک خود اطلاع دهید تا از داروی بیحسی بیشتری استفاده کند و دندان کاملا بیحس شود.
- کشیدن دندان با عمل جراحی یک روش درمانی پیچیده تر در مقایسه با کشیدن ساده دندان است. زمانی از این روش استفاده می شود که دندان در زیر خط لثه شکسته یا بطور کامل در دهان رشد نکره باشد. جراحی کشیدن دندان معمولاً توسط جراح دهان انجام می شود. به هر حال، این روش درمانی همچنین ممکن است توسط دندان پزشکان عمومی نیز انجام شود. به این منظور پزشک یک شکاف (برش) کوچک در لثه ایجاد می کند. گاهی اوقات در این شرایط لازم است بخشی از استخوان اطراف دندان برداشته شده یا دندان برای کشیدن نصف شود.
اکثر موارد کشیدن دندان را فقط با تزریق مواد بی حسی موضعی می توان انجام داد. در این شرایط ممکن است برای بیمار از داروهای آرام بخش بنا به تشخیص پزشک استفاده شود. برای عمل جراحی کشیدن دندان، برای بیمار از داروی بی حسی موضعی استفاده شده و ممکن است علاوه بر این داروی آرام بخش به رگ بیمار تزریق شود. به هر حال بعضی افراد ممکن است نیاز به بی هوشی عمومی برای این درمان داشته باشند. این افراد شامل بیماران دارای مشکلات سلامتی خاص یا شرایط رفتاری ویژه و نیز افراد جوان هستند.
در صورتی که برای بیمار از داروی آرام بخش استفاده شود، ممکن است به همراه آن، داروهای استروئید نیز به بیمار تزریق شود. تزریق داروهای استروئید می تواند به کاهش ورم و درد احتمالی بیمار پس از عمل جراحی کمک موثر نماید. در طول فرآیند کشیدن دندان، بیمار می بایست انتظار وارد شدن فشار را داشته باشد، اما این شرایط کشیدن دندان بدون درد است. در صورتی که در این زمان با احساس درد یا گاز گرفتن روبرو شدید، در این رابطه با پزشک خود صحبت کنید.
چه دلایلی برای جراحی دندان وجود دارد؟
دندان پزشک درخواست انجام عکسبرداری از دندان به کمک اشعه ایکس را میدهد تا به این نتیجه برسد که آیا کشیدن دندان یک فرآیند ساده است یا به جراحی نیاز دارد. اما گاهی اوقات ممکن است کشیدن یک دندان ساده به جراحی دندان تبدیل شود. به عنوان مثال اگر یک دندان در حین جراحی بشکند انجام جراحی برای خارج کردن آن ضروری خواهد بود. برای کشیدن دندان عقل انجام جراحی ضروری است زیرا معمولاً دندان عقل نهفته است این امر بدین معنا است که به طور کامل جوانه نزده و دیده نمیشود. در این حالت باید استخوان و بافت برش داده شود تا امکان کشیدن دندان فراهم گردد. خارج کردن دندان شکسته، شکستگی نوک دندان یا دندانهایی که ریشه آنها انحنای زیادی دارد از جمله مواردی هستند که باید حتما دندان جراحی شود تا امکان کشیدن آن فراهم گردد. در برخی موارد تراکم استخوان اطراف دندان افزایش مییابد که در این شرایط نیز باید جراحی انجام شود.
مراقبت های پس از درمان
به طور طبیعی چند روز طول میکشد تا پس از کشیدن دندان بهبودی حاصل شود. پیروی کردن از مراحل زیر به شما این اطمینان را میدهد که به سرعت بهبود مییابید:
- پس از کشیدن دندان یک تکه یخ را به طور مستقیم روی گونه خود قرار دهید تا از میزان تورم آن کاسته شود. هر بار حدود ۱۰ دقیقه یخ را روی گونه خود بگذارید.
- پس از آن که دندان پزشک پد گاز استریل را روی موضوع مورد نظر قرار داد از شما میخواهد برای کاهش میزان خونریزی و تشکیل لخته خون آن را با دندانهای خود فشار دهید. بگذارید که گاز استریل به مدت ۳ تا ۴ ساعت روی آن قسمت باقی بماند اما در صورتی که پد کاملا آغشته به خون شده باشد باید آن را عوض کنید. برش ایجاد شده در دهان در مقایسه با برش پوست ممکن است خونریزی لثه بیشتری داشته باشد، زیرا در این حالت جای زخم نمی تواند به میزان کافی برای ایجاد دلمه بر روی آن خشک شود. پس از کشیدن دندان، احتمالاً از بیمار خواسته می شود یک تکه گاز استریل را برای 20 تا 30 دقیقه بر روی زخم فشار دهد. انجام این کار می تواند به تشکیل لخته خونی در محل ایجاد برش کمک کند. علاوه بر این بیمار ممکن است برای مدت 24 ساعت یا بیشتر اندکی خون ریزی داشته باشد، اما این مسئله نیز به تدریج از بین خواهد رفت. توجه داشته باشید که نباید لخته خونی تشکیل شده در جای زخم دستکاری شود
- داروهای تجویز شده توسط دندان پزشک از قبیل داروهای مسکن را به موقع مصرف کنید.
- به مدت ۲۴ ساعت استراحت کنید. روز بعد فوراً همانند روزهای عادی به انجام فعالیتهای خود نپردازید.
- تا ۲۴ ساعت پس از کشیدن دندان از نی برای خوردن آب یا مایعات استفاده نکنید.
- از کشیدن سیگار اجتناب کنید.
- تا ۲۴ ساعت پس از کشیدن دندان از دهان شویه استفاده نکنید و فقط به آرامی آب دهان خود را تخلیه کنید.
- هنگامی که قصد دارید بخوابید چند بالش را زیر سر خود قرار دهید.
- مثل همیشه از نخ دندان و مسواک برای تمیز کردن دندانهای خود استفاده کنید اما از دستکاری کردن دندان کشیده شده خودداری نمایید.
- تا یک روز پس از کشیدن دندان از غذاهای نرم مانند ماست، پودینگ و سس سیب استفاده کنید.
- پس از ۲۴ ساعت نصف قاشق غذاخوری نمک را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و دهان خود را با آن بشویید.
- پس از چند روز موضع مورد نظر بهبود مییابد و شما میتوانید به تدریج از رژیم غذایی قبلی خود استفاده کنید.
اگر تا چند روز پس از کشیدن دندان در دهان هنوز از بین نرفته باشد یا آنکه با علائمی از قبیل عفونت، تب، درد و ترشح و چرک از موضع مورد نظر مواجه شدید باید هر چه زودتر به دندان پزشک خود مراجعه کنید.
غذا خوردن بعد از کشیدن دندان
استفاده از مواد غذایی مناسب برای حفظ تعادل قدرت بدن و تامین مواد مغذی مورد نیاز برای تسریع فرایند بهبود جای دندان کشیده شده کاملاً ضروری است به این ترتیب باید از همه مواد مغذی استفاده کنید. تا چند روز پس از کشیدن دندان سعی کنید از دندانهای دیگر خود برای جویدن مواد غذایی استفاده کنید تا به دندان کشیده شده فشار وارد نشود. این کار باعث میشود که در فرآیند بهبود دندان اختلال ایجاد نشود و از جمع شدن مواد غذایی در این قسمت جلوگیری خواهد شد. استفاده از غذاهای خنک و نرم پس از کشیدن دندان انتخاب بسیار مناسبی است. در شرایطی که باید چندین دندان کشیده شود و به همین دلیل زخم های متعددی در دهان به وجود میآید باید تا ۲۴ ساعت پس از کشیدن دندان از رژیم غذایی مایع از قبیل نوشیدنیهای مکمل و سودمند استفاده کرد تا علاوه بر تامین مواد مغذی ضروری به موضع مورد نظر فشار وارد نشود.
چه مدت پس از کشیدن دندان میتوان غذا خورد؟
بهتر است تا زمانی که اثر بی حسی موضعی، که برای کشیدن دندان به کار رفته است، از بین میرود صبر کنید. غذا خوردن در شرایطی که دهان شما هنوز بی حس است میتواند باعث شود به طور اشتباه لب خود را گاز بگیرید یا آنکه به محل کشیدگی دندان ضربه و آسیب وارد شود.
- در صورتی که از دستورات دندان پزشک در خصوص کشیدگی دندان پیروی میکنید میتوانید پس از چند روز به طور عادی شروع به غذا خوردن نمایید.
- در صورتی که لازم است چندین دندان شما کشیده شود یا آنکه جراحی دندان ضروری است باید کاملاً از این نقاط مراقبت نمایید زیرا فرایند بهبود به تدریج و طی چند هفته رخ خواهد داد.
مصرف چه نوع غذاهایی پیشنهاد میشود؟
به طور کلی بهتر است از غذاهای نرم و خنک استفاده کنید و پس از کشیدن دندان از خوردن غذاهای پر ادویه و تند، سفت و خشک خودداری کنید تا به محل دندان کشیده شده فشار وارد نشود. باید از مصرف نوشیدنیهای الکلی یا خوردن مایعات با نی خودداری کنید زیرا فشار منفی حاصل از استفاده از نی میتواند باعث خارج شدن لخته خون تشکیل شده در لثه شود.
- مصرف غذاهای نرم باعث میشود که فشار بسیار کمی به محل دندان کشیده شده وارد شود به این ترتیب باید در روزی که دندان کشیده شده است و در دوران بهبود به این مسئله کاملاً توجه کنید.
- مصرف غذاهای داغ به ویژه قهوه یا سوپ حتی و مصرف غذاهای نیمه جامد باعث میشود که لخته خون ایجاد شده در لثه از بین برود بنابراین باید تا ۲۴ ساعت از مصرف این مواد خوراکی اجتناب کنید.
بهتر است از غذاهایی مانند پودینگ، ماست، ژله، سس سیب، پنکیک، نودل، سوپ خنک، بستنی، میلک شیک، سیب زمینی پخته و له شده، جو و نوشیدنیهای مقوی استفاده کنید. با بهبود موضع مورد نظر شما میتوانید مجددا از غذاهای مختلف و جامد استفاده نمایید. باید به اندازه کافی آب بخورید تا بدن شما دچار بی آبی نشود زیرا در هنگام کشیدن دندان مقدار زیادی از مایعات بدن از دست میروند. بهتر است در دوران بهبود لثه به اندازه کافی از مواد غذایی استفاده کنید تا با هیچ گونه مشکلی مواجه نشوید. به طور کلی باید پس از کشیدن چندین دندان یا جراحی دندان در طول روز ۶ تا ۸ لیوان آب بخورید تا سطح مایعات بدن شما افزایش یابد.
چه زمان لازم است با پزشک تماس گرفته شود
با دندان پزشک یا جراح دهان خود در صورت مشاهده شرایط زیر تماس بگیرید:
• ورم بیمار با گذشت زمان به جای بهتر شدن بدتر شود.
• بیمار با مشکل تب، سرد شدن بدن یا قرمزی مواجه شود.
• فرد دچار مشکل بلع شود.
• خون ریزی غیر قابل کنترل در محل کشیدن دندان مشاهده شود.
• جریان خون یا مایع پس از گذشت 24 ساعت از کشیدن دندان ادامه یابد.
• احساس بی حسی زبان، چانه یا لب برای بیش از3 تا 4 ساعت پس از کشیدن دندان ادامه پیدا کند.
• محل کشیدن دندان بسیار دردناک باشد. این شرایط می تواند نشانه ای از ایجاد حفره خشک در محل کشیدن دندان باشد.
در صورتی که محل کشیدن دندان دچار عفونت شود، دندان پزشک معمولاً برای بیمار داروهای آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد.
عوارض کشیدن دندان
مشکلات بالقوه بیمار در این شرایط به شرح زیر هستند:
- آسیب های تصادفی به دندان های مجاور همچون شکستگی دندان یا پر کردگی آن.
- کشیده نشدن کامل دندان به صورتی که ریشه آن در فک باقی بماند. دندان پزشک معمولاً ریشه دندان را برای جلوگیری از عفونت خارج می کند، اما گاهی اوقات بیمار ممکن است با ریسک ناچیز باقی ماندن مقدار کمی از ریشه در محل و نیاز به درمان ریشه دندان مواجه می شود.
- ایجاد حفره در سینوس در زمان کشیدن دندان آسیابی عقب دهان. در این حالت ممکن است حفره ایجاد شده به خودی خود با گذشت چند هفته درمان شود. به هر حال، در صورت درمان نشدن مشکل، ممکن است نیاز به عمل جراحی برای ترمیم حفره وجود داشته باشد.
- حفره خشک یا تورم استخوان سوراخ دار یک اختلال دردناک در دندان است و زمانی به وجود میآید که یکی از دندانهای دائمی کشیده شود. حفره خشک اختلالی است که به علت عدم تشکیل لخته خون در موضع دندان کشیده شده به وجود میآید، یا آن که قبل از بهبود زخم لخته خون تشکیل شده از لثه جدا میشود از بین میرود.
در چه شرایطی کشیدن دندان اشتباه است؟
هنگامی که به موضوع کشیدن دندان میپردازیم متوجه میشویم که کشیدن دندان به این صورت که شما فکر میکنید یک راه حل ساده و ارزان قیمت نیست. در ادامه به توضیح این موضوع میپردازیم. هنگامی که یک دندان کشیده میشود دندان مجاور آن شروع به حرکت خواهد کرد. به طور کلی پس از کشیدن یک دندان، دندانهای مجاور آن تمایل به حرکت به سمت فضای خالی را دارند. این تغییر باعث میشود که مشکلات متعددی به لحاظ توانایی و قابلیت جویدن مواد غذایی و عملکرد مفصل فک به وجود بیاید. این اختلال میتواند باعث به وجود آمدن فضاهای متعدد بین دندانها شود و در نتیجه مواد غذایی و مواد زائد به راحتی در این نقطه گیر بیافتند و ریسک پوسیدگی دندان و بیماری لثه افزایش یابد. در این شرایط جایگزین کردن دندان از دست رفته کاملاً ضروری است تا از بروز این مشکلات جلوگیری شود. به طور کلی هزینه ناشی از کاشت ایمپلنت یا بریج دندان بیشتر از کشیدن دندان خواهد بود به این ترتیب بهتر است به جای کشیدن دندان به ترمیم آن بپردازید.
چه زمان لازم است با پزشک تماس گرفته شود
با دندان پزشک یا جراح دهان خود در صورت مشاهده شرایط زیر تماس بگیرید:
- ورم بیمار با گذشت زمان به جای بهتر شدن بدتر شود.
- بیمار با مشکل تب، سرد شدن بدن یا قرمزی مواجه شود.
- فرد دچار مشکل بلع شود.
- خون ریزی غیر قابل کنترل در محل کشیدن دندان مشاهده شود.
- جریان خون یا مایع پس از گذشت 24 ساعت از کشیدن دندان ادامه یابد.
- احساس بی حسی زبان، چانه یا لب برای بیش از3 تا 4 ساعت پس از کشیدن دندان ادامه پیدا کند.
- محل کشیدن دندان بسیار دردناک باشد. این شرایط می تواند نشانه ای از ایجاد حفره خشک در محل کشیدن دندان باشد. در صورتی که محل کشیدن دندان دچار عفونت شود، دندان پزشک معمولاً برای بیمار داروهای آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد.
هزینه
هزینه کشیدن دندان می بایست شامل هزینه داروی بی حسی موضعی (تزریق های دندان پزشکی) مورد نیاز در طول درمان و نیز هزینه بخیه زدن (در صورت نیاز) باشد. علاوه بر این، هنگام محاسبه هزینه می بایست مراقبت های مناسب از بیمار پس از درمان برای مدت 30 روز پس از جراحی در نظر گرفته شود. این مراقبت ها شامل ارائه خدمات درمانی همچون کشیدن بخیه ها و درمان عوارض احتمالی درمان، همچون ایجاد حفره خشک است.لازم به ذکر است که کلینیک محتشم طرف قرارداد با سازمان ها و بیمه های مختلف می باشد. همچنین می توانید تعرفه های کلینیک دندانپزشکی محتشم را مشاهده کنید.
سوالات متداول درباره کشیدن دندان
چه مدت طول میکشد تا بی حسی دندان از بین برود؟
به طور کلی حدود چند ساعت طول میکشد تا اثر بی حسی ناشی از تزریق دارو برای کشیدن دندان از بین برود. روش تزریق دارو، نوع و ترکیب ماده مورد استفاده از عوامل تعیین کننده در این مسئله محسوب میشوند.
چه مدت پس از کشیدن دندان میتوان مجدداً به انجام کار و فعالیتهای روزمره خود ادامه داد؟
باید تا ۲۴ ساعت پس از کشیدن دندان از انجام دادن هر گونه فعالیتی که باعث میشود کنترل خونریزی از لثه دشوار شود خودداری کنید زیرا در این حالت احتمال تشکیل لخته خون کاهش مییابد و فرآیند بهبود به کندی انجام میشود. اگرچه معمولاً پس از کشیدن دندان بدون نیاز به جراحی دیسک بروز این عوارض کم است، در برخی موارد از قبیل کشیدن چندین دندان به صورت همزمان یا نیاز به جراحی دندان ریسک بروز این عوارض افزایش مییابد و مشکلات متعددی را برای بیمار به وجود میآورد. به هر حال باید پس از کشیدن دندان اقدامات لازم را انجام دهید.
اگر تا مدت زیادی خونریزی بعد از کشیدن دندان ادامه داشته باشد چه باید کرد؟
اگر خونریزی تا مدت زیادی پس از کشیدن دندان ادامه داشته باشد استفاده از چای کیسهای مرطوب میتواند بهتر و موثرتر از گاز استریل باشد. یکی از ترکیبات موجود در چای (چای سیاه) تانیک اسید است. این ماده به تشکیل لخته خون کمک میکند به این ترتیب یک روش موثر برای بند آوردن خون محسوب میشود. در این حالت میتوانید به همان ترتیبی که نحوه استفاده از گاز استریل را به شما آموزش دادیم از چای کیسهای نیز استفاده کنید.
آیا میتوان در دوران بارداری نسبت به کشیدن دندانها اقدام کرد؟
باردار بودن به عنوان یک دلیل برای جلوگیری از کشیدن دندان محسوب میشود اما چند نکته مهم وجود دارد که باید به آنها توجه نمود. این نکات به شرح زیر میباشند:
- در صورت امکان باید تا پس از تولد جنین انجام جراحی دندان را به تعویق انداخت.
- در مواردی که درمان اورژانسی ضروری است بهتر است در سه ماهه دوم بارداری اقدام به کشیدن دندان مورد نظر کرد.
- میتوان با کسب مجوز از پزشکی زنان و زایمان در هر دوره از بارداری اقدام به کشیدن دندان نمود.
میتوان با رعایت کردن اصول عکسبرداری ایمن از قبیل استفاده از پیش بند مخصوص ریسک عوارض حاصل از عکسبرداری با اشعه ایکس را به حداقل رساند. اما به طور کلی باید در دوران بارداری فقط در صورت لزوم به انجام عکسبرداری پرداخت و ترجیحا از عکسبرداری در سه ماهه اول بارداری اجتناب کرد تا مشکلی برای جنین پیش نمیآید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد: بر روی لینک مورد نظر کلیک کنید. “کپی فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است.”