کاندیدای ایمپلنت دندان: افراد سیگاری، دیابتی، پیر یا جوان؟

کاندیدای ایمپلنت دندان

یک دندانپزشک زیبایی مجرب زمانی از روش کاشت ایمپلنت دندانی استفاده می‌کند که فرد دندان خود را از دست داده یا دندان به حدی خراب شده که مشکل آن با عصب‌کشی قابل رفع نیست و باید کشیده شود. کاشت ایمپلنت دندانی موثرترین راه‌حل برای جایگزینی دندان از دست رفته است. بیشتر افرادی که از لحاظ سلامت جسمی در وضعیت خوبی هستند کاندید کاشت ایمپلنت دندان محسوب می‌شوند. در این جا به برخی مسائلی که زمانی که فرد کاندید کاشت دندان است تحت ارزیابی قرار می‌گیرند اشاره می‌شود:

  • آیا فرد از سلامت جسمی کافی برای ترمیم محل زخم پس از کشیدن دندان برخوردار است؟
  • آیا لثه‌ها و استخوان فک فرد به اندازه کافی قوی و سلامت هستند تا از ایمپلنت دندانی حمایت و پشتیبانی کنند؟
  • آیا بیمار به اهمیت رعایت منظم بهداشت دهان و دندان واقف است و آن را به صورت منظم انجام می‌دهد؟

در برخی موارد برای کاشت ایمپلنت وضعیت سلامت دندانی فرد باید بهبود پیدا کند. مثلا بیماری‌های لثه اگرچه منتهی به از دست رفتن دندان نمی‌شوند اما ممکن است باعث شوند کاشت ایمپلنت دندان با شکست مواجه شود. دندانپزشک زیبایی اهمیت این مسئله را چه از لحاظ ظاهری و چه از لحاظ عاطفی به صورت کامل درک می‌کند چرا که در صورت بروز چنین مشکلی زیبایی لبخند، غذا خوردن و حرف زدن فرد دچار مشکل می‌شود.

بازیابی دندان از دست رفته با ایمپلنت

اگر به هر دلیلی دندان های طبیعی خود را از دست داده‌اید، بهترین گزینه برای شما ایمپلنت‌های دندان می باشند که از آنجایی که درون استخوان فک شما قرار می‌گیرند، دقیقا مانند دندان های طبیعی برای شما کاربرد دارند. کلینیک دندان پزشکی محتشم با تخصص دراین زمینه می تواند یاری رسان شما باشد.

در صورت نیاز با شماره‌های  36252573 (031)36274484 (031) تماس بگیرید یا به صورت برخط درخواست نوبت کنید تا در اولین فرصت وقت مشاوره برایتان تنظیم شود.

ایمپلنت های دندان چه هستند؟


ایمپلنت های دندان چه هستند؟

استفاده از ایمپلنت‌های دندانی با فراهم آوردن امکان جایگزینی دندان از دست رفته و بدون واردکردن آسیب به دندان‌های طبیعی فرد به معنای واقعی کلمه حوزه دندانپزشکی را دگرگون کرده است. ایمپلنت‌ها رابط‌های فلزی از جنس تیتانیوم هستند که دندان مصنوعی روی آن قرار داده می‌شود.

مزایای ایمپلنت‌های دندانی کدامند؟


ایمپلنت‌های دندانی مزایای زیادی دارند از جمله:

  • بهبود ظاهر فردی: ایمپلنت دندانی مانند دندان طبیعی دیده و احساس می‌شود. از آنجا که به گونه‌ای طراحی شده‌اند که با استخوان ادغام می‌شوند نوعی درمان دائمی هستند.
  • بهبود صحبت کردن. از آنجا که دندان‌های مصنوعی خوب در دهان جا نمی‌افتند ممکن است در دهان بلغزند و باعث ایجاد لکنت زبان در فرد شوند. ایمپلنت‌های دندانی این امکان را برای فرد فراهم می‌کنند تا بدون نگرانی از سر خوردن دندان‌ها به راحتی صحبت کند.
  • افزایش راحتی فرد. از آنجا که ایمپلنت بخشی از وجود فرد می‌شود مشکلات و دردسرهای دندان‌های مصنوعی متحرک را  ندارند.
  • راحت‌تر غذا خوردن- سرخوردن دندان‌های مصنوعی عمل جویدن را دشوار می‌کند. کار ایمپلنت‌های دندانی درست مانند دندان‌های طبیعی است و این امکان را برای فرد فراهم می‌کند تا بتواند غذاهای مورد علاقه‌اش را با اعتماد به نفس و بدون تجربه هیچ درد و ناراحتی بخورد.
  • افزایش عزت‌نفس. ایمپلنت‌های دندانی زیبایی لبخند را به فرد برمی‌گردانند و باعث می‌شوند فرد احساس بهتری نسبت به خودش داشته باشد.
  • بهبود وضعیت سلامت دهانی. برای کارگذاشتن ایمپلنت بر خلاف بریج نیازی به تراشیدن دندان نیست. از آنجا که دندان‌های اطراف تراشیده نمی‌شوند و سلامت بلندمدت دهان را بهبود می‌دهد. ایمپلنت‌های تکی امکان دسترسی آسان‌تر به فواصل بین دندان‌ها را فراهم می‌کنند و به این ترتیب رعایت بهداشت دهان ساده‌تر می‌شود.
  • دوام. ایمپلنت‌ها بسیار بادوام‌اند و عمر چندین ساله دارند. با مراقبت خوب می‌توان دوام  این ایمپلنت‌ها را در طول زندگی فرد تضمین کرد.
  • راحتی و سهولت استفاده. ایمپلنت‌های دندانی دردسرهای دندان‌های مصنوعی متحرک  مانند نیاز به استفاده از چسب برای ثابت نگهداشتن دندانها در محل را ندارند.

کار گذاشتن ایمپلنت دندانی چه شرایطی دارد؟


کار گذاشتن ایمپلنت دندانی چه شرایطی دارد؟

برای کارگذاشتن ایمپلنت‌های دندانی باید در دهان عمل جراحی انجام شود. مانند هر عمل جراحی دیگر برخی افراد برای انجام این نوع عمل جراحی مناسب نیستند. برای کارگذاشتن ایمپلنت باید شرایط زیر فراهم باشد:

  • استخوان فک به میزان کافی باشد: از آنجا که ایمپلنت دندانی باید با استخوان فک ادغام شود ضروری است که به میزان کافی استخوان در ناحیه وجود داشته باشد. ادغام نشدن ایمپلنت با استخوان یکی از دلایل اصلی شکست در کاشت ایمپلنت است. اگر فردی به میزان کافی در محل فک خود استخوان نداشته باشد باید پیش از اقدام به جراحی پیوند استخوان انجام دهد. چنانچه یک دندان خود را از دست داده‌اید جایگزین کردن آن در اسرع وقت بسیار اهمیت دارد چرا که استخوان فک پس از کشیدن دندان به تدریج شروع به تحلیل رفتن می‌کند.
  • فرد هیچ نوع بیماری لثه‌ای نداشته باشد. هر پزشکی در ساوتهمپتون به شما خواهد گفت که بیماری لثه برای دندان‌ها مهلک است و علت اصلی از دست رفتن دندان است. این وضعیت ایمپلنت‌های دندانی را نیز در معرض خطر قرار می‌دهد و یکی از دلایل رایج شکست کارگذاشتن ایمپلنت است. بنابراین، اگر فردی مبتلا به بیماری لثه است ابتدا باید این بیماری را درمان کند و سپس به کاشت ایمپلنت اقدام کند.
  • سلامت عمومی خوب. داشتن تناسب و سلامتی دندانپزشک و جراح دهان و دندان شما را مطمئن می‌کند که شما قادر به مدیریت درمان و همچنین هر گونه عوارض و خطراتی که با جراحی ایمپلنت همراهی دارند خواهید بود. چنانچه مبتلا به یک بیماری مزمن مانند دیابت یا لوکمی هستید یا در ناحیه فک یا گردن تحت پرتودرمانی قرار گرفته‌اید شما برای کاشت ایمپلنت مناسب نیستید. همچنین ممکن است از افراد سیگاری خواسته شود از چند هفته پیش از جراحی و در طول دوره نقاهت سیگار نکشند چرا که سیگار کشیدن روند ترمیم را با مشکل مواجه می‌کند.

ایمپلنت برای افرادی که دچار تحلیل استخوان فک شده اند


ایمپلنت برای افرادی که دچار تحلیل استخوان فک شده اند

از دست دادن دندان می‌تواند به معنای از دست دادن استخوان نیز باشد. هر چه مدت زمان بیشتری از کشیدن یا از دست رفتن یک دندان گذشته باشد استخوان به میزان بیشتری تحلیل می‌رود. از دست رفتن استخوان افراد مختلف را به شیوه‌های مختلف تحت تاثیر قرار می‌دهد و استفاده از دندان مصنوعی این روند را تسریع می‌کند. در مواردی که میزان قابل‌توجهی استخوان از دست برود استخوان کافی برای جایگذاری ایمپلنت باقی نمی‌ماند. در این موارد انجام پیوند استخوان ضروری است. در بیشتر موارد این جراحی یک عمل ساده است که تحت بیحسی موضعی انجام می‌شود. اگرچه در موارد شدیدتر، فرد باید برای درمان به بیمارستان مراجعه کند و عمل تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود. به دنبال ارزیابی اولیه، وضعیت استخوان با استفاده از سی‌تی‌اسکن دندانی اندازه‌گیری می‌شود. پیوند استخوان به چند طریق انجام می‌شود و در همه آنها ورم خفیف به مدت 2-1 هفته و درد بسیار کم مشاهده می‌شود. هر نوع ورمی می‌تواند با مصرف دارو و پیروی از دستورالعمل‌های پزشک کاهش پیدا کند.

ایمپلنت برای افراد دیابتی


ایمپلنت برای افراد دیابتی

آیا شما به دلیل اینکه مبتلا به دیابت کنترل نشده هستید از کارگذاشتن ایمپلنت دندان می‌ترسید؟ بر اساس مطالعات اخیر مشخص شده که کاشت ایمپلنت‌های دندانی برای بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده بیخطر است. مطالعه روی بیماران مبتلا به دیابت کنترل‌شده‌ای انجام شد که کاشت ایمپلنت انجام داده بودند. هیچ یک از ایمپلنت‌ها پس از گذشت یک سال با مشکل مواجه نشدند و هیج همراهی بین افزایش قند خون و عوارض و مشکلات ایمپلنت مشاهده نشد. به این دلیل که دیابت رشد استخوان را دچار مشکل می‌کند و در ترمیم زخم اختلال ایجاد می‌کند و موارد دیگر از گذشته، به عنوان یک فاکتور خطر احتمالی برای کاشت ایمپلنت دندانی به شمار می‌رفت. در این مطالعه مشخص شد که علیرغم وجود این مشکلات،  ایمپلنت‌های دندانی می‌توانند با ایمنی و آسودگی خاطر در این بیماران مورد استفاده قرار گیرند. مطالعات قبلی نشان داده‌بودند که ایمپلنت‌های دندانی در مبتلایان به دیابت کنترل نشده پایداری کمتری دارند. امکان استفاده از ایمپلنت در این افراد خبر خوبی برای مبتلایان به دیابت کنترل نشده است چرا که با این کار این افراد می‌توانند رژیم غذایی سالم‌تری داشته باشند که این به کنترل دیابتشان کمک می‌کند.

ایمپلنت دندان در افراد سیگاری


ایمپلنت دندان در افراد سیگاری

بله. بله اگر سیگار می‌کشید می‌توانید عمل کاشت ایمپلنت دندانی انجام دهید. اما انجام این کار برای همه افراد سیگاری امکانپذیر نیست. در طی مشاوره اولیه، ما مشخص خواهیم کرد که آیا شما کاندیدای خوبی برای کاشت ایمپلنت هستید. پزشک با انجام معاینه و عکسبرداری با استفاده از اشعه ایکس پزشک وضعیت سلامت لثه‌ها و قدرت استخوان فک را بررسی می‌کند. اهمیت ندارد چه چیزی می‌کشید- سیگار، ماریجوانا، سیگار الکترونیکی- ضرورتا یکی بهتر از دیگری نیست. آنچه اهمیت دارد این است که شما بفهمید با کشیدن سیگار احتمال بروز عوارض و مشکلات بعدی و شکست کاشت ایمپلنت را بالا می‌برید. به عنوان یک فرد سیگاری باید توجه بیشتری به حفظ و مراقبت از ایمپلنت خود داشته باشید. با انجام مراقبت مداوم به همراه حمایت و پشتیبانی تیم دندانپزشکی می‌توانید لبخند زیبایی برای خود بسازید.

ایمپلنت‌های دندانی و محدودیت سنی


ایمپلنت‌های دندانی و محدودیت سنی

شاید برای انجام ایمپلنت دندان هیچ وقت دیر نباشد اما گاهی اوقات برای انجام آن باید صبر کرد. بنابراین کاشت دندان با ایمپلنت را در دو گروه سنی کودکان و بزرگسالان بررسی می کنیم:

ایمپلنت‌های دندانی در جوانان

متاسفانه، جوانان معمولا کاندیداهای خوبی برای کاشت ایمپلنت نیستند. برای اینکه یک عمل کاشت ایمپلنت موفقیت‌آمیز باشد استخوان فک باید کاملا رشد کرده باشد. اگر پس از کاشت ایمپلنت استخوان فک رشد کند یا بایت تغییر محل دهد ممکن است درمان با مشکل مواجه شود. سرعت رشد و تکامل در افراد مختلف متفاوت است اما برای کاشت ایمپلنت معمولا فرد باید تا سن 18 سالگی صبر کند. تعیین این سن پس از بررسی وضعیت استخوان فرد بیمار انجام می‌شود.

ایمپلنت‌های دندانی برای بزرگسالان

تعداد بسیاری از بیماران مسن تصور می‌کنند که به دلیل سنشان نمی‌توانند عمل کاشت ایمپلنت انجام دهند. اگرچه برای کاشت ایمپلنت هیچگونه سقف سنی وجود ندارد. امکان کاشت ایمپلنت‌ حتی در 90 سالگی نیز وجود دارد. عاملی که تعیین می‌کند فرد می‌تواند در سالمندی کاشت ایمپلنت انجام دهد قدرت و تراکم استخوان فک است. استخوان فک به ویژه اگر فرد برای مدت طولانی دندانهای خود را از دست داده باشد با بالارفتن سن ضعیف می‌شود. خوشبختانه برای بازگرداندن قدرت استخوان فک و فراهم کردن امکان کاشت ایمپلنت می‌توان پیوند استخوان انجام داد.

چه افرادی کاندیدای مناسبی ایمپلنت دندان نیستند؟


چه افرادی کاندیدای مناسی ایمپلنت دندان نیستند؟

مثال‌هایی که در آن فرد به عنوان کاندید مناسب برای کاشت ایمپلنت دندان در نظر گرفته نمی‌شود شامل موارد زیر هستند:

  • بیماری که تحت پرتودرمانی قرار گرفته است
  • فردی که از بیماری مانند پوکی استخوان رنج می‌برد یا دارویی مصرف می‌کند که استخوانها را ضعیف می‌کند یا از بازسازی صحیح استخوانها جلوگیری می‌کند.

در تعداد بسیاری از موارد، دندانپزشک خطرات احتمالی را که ممکن است برای ایمپلنت به وجود بیاید را تعیین می‌کند. در این موارد، وی به شما اطلاعاتی درباره عوامل خطر و اینکه این عوامل چه تاثیری در شکست ایمپلنت دندانی دارند می‌دهد و تصمیم‌گیرنده نهایی شما هستید.

شیوه انجام کاشت دندان با ایمپلنت به چه صورت است؟


شیوه انجام کاشت دندان با ایمپلنت

گام اول این فرآیند ایجاد یک برنامه درمانی متناسب با وضعیت فرد است. این برنامه بر اساس نیازهای خاص بیمار توسط تیمی از متخصصان مجرب در حوزه جراحی دهان و دندانپزشکی ترمیمی آماده می‌شود. رویکرد تیم متخصصین،  ارائه درمان و مراقبت متناسب با درمانی است که برای بیمار در نظر گرفته است. در گام بعدی، ایمپلنت ریشه دندان که نوعی رابط کوچک است که از تیتانیوم ساخته شده به جای ریشه دندان طبیعی در استخوان فک قرار داده می‌شود.  گاهی اوقات برای پر کردن محل دندان از دست رفته پیوند استخوان انجام می‌شود. پس از ترمیم ایمپلنت در محل قرار داده می‌شود. این کار به این منظور انجام می‌شود که این اطمینان حاصل شود که ایمپلنت در بهترین محل قرار گرفته و ترمیم به طبیعی‌ترین شکل ممکن خود دیده می‌شود. با ترمیم استخوان فک، اطراف رابط فلزی کاشته شده در استخوان فک پر می‌شود و ایمپلنت محکم در محل خود ثابت می‌شود. فرآیند ترمیم 12-6 هفته طول می‌کشد. زمانی که ایمپلنت با استخوان ادغام شد یک رابط اتصال دهنده کوچک به نام اباتمنت به ایمپلنت متصل می‌شود و دندان جدید را محکم در محل نگه می‌دارد. برای ساخت دندان یا دندان‌های جدید دندانپزشک قالبی از دندان‌ها تهیه کرده و مدلی از بایت شما درست می‌کند(این مدل دربردارنده همه دندانهای فرد، انواع و چیدمان آنها است). دندان یا دندان‌های جدید بر پایه این مدل ساخته می‌شوند. سپس جایگزین دندان  که به آن روکش یا تاج گفته می‌شود به اباتمنت متصل می‌شود. برخی بیماران از ایمپلنت برای ثابت کردن دندان‌های مصنوعی روی فک استفاده می‌کنند.

آیا ایمپلنت های دندان واقعا کارایی دارند؟


ایمپلنت‌های دندانی بیش از 30 سال است که در صدها هزار بیمار با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته‌اند. میزان موفقیت آن بیش از 90 درصد است و در موارد نادری که با شکست مواجه می‌شود  در این موارد کاشت ایمپلنت می‌تواند مجددا انجام شود. اما چنانچه برای جایگذاری ایمپلنت  مقادیر کافی از استخوان در محل وجود نداشته باشد نمی‌توان از این روش درمانی استفاده کرد مگر اینکه پیش از آن عمل پیوند استخوان در فک انجام شود.

مقالات مرتبط
تماس با ما