اوردنچر چیست؟ مزایا و معایب اوردنچر بر پایه ایمپلنت

اوردنچرهای متکی بر ایمپلنت انواع خاصی از دندان‌های مصنوعی هستند که حفظ و پایداری آنها به ایمپلنت دندان بستگی دارد. بهترین نکته در مورد پروتزهای ایمپلنت این است که آنها هم کیفیت ایمپلنت دندان و هم دندان‌های مصنوعی متحرک را با هم ترکیب می‌کنند. برخلاف دندان‌های مصنوعی متحرک معمولی، اوردنچر متکی بر ایمپلنت پشتیبانی خود را از ایمپلنت‌های دندانی که محکم در استخوان فک جاسازی شده است دریافت می‌کند.

ایمپلنت‌های اوردنچر چه هستند؟ 


اوردنچرها به سادگی دندان‌های جایگزینی هستند که توسط ایمپلنت‌های دندانی پشتیبانی می‌شوند. اگر بیمار فاقد دندان است و استخوان کافی در فک خود دارد تا بتواند از ایمپلنت پشتیبانی کند، دندانپزشکان می‌توانند روش اوردنچر را انجام دهند. اوردنچرها قابل جابجایی هستند و اکثر افراد اگر یک یا چند دندان باقیمانده برای حمایت از دندان‌های مصنوعی داشته باشند، ایمپلنت‌های اوردنچر را انتخاب می‌کنند. اوردنچرها می‌توانند کیفیت زندگی بیمار را بهبود بخشند و اعتماد به نفس او را نسبت به زمان از دست دادن دندان‌های خود افزایش دهند.

چه کسی می‌تواند از اوردنچرهای متکی بر ایمپلنت بهره‌مند شود؟ 


کاندیدا مناسب اوردنچرهای متکی بر ایمپلنت

اگر از دندان‌های مصنوعی معمولی خود راضی نیستید زیرا آنها به درستی متناسب نیستند یا هنگام صحبت شما می‌لغزند، اوردنچرهای متکی بر ایمپلنت گزینه ایده‌آلی برای شماست. دلیل این امر این است که ایمپلنت‌ها پایه مناسبی برای دندان مصنوعی ایجاد می‌کنند، در نتیجه جویدن و کارایی گفتار شما را بهبود می‌بخشند. اما، برای جایگزینی دندانهای خود با دندان‌های مصنوعی متکی بر ایمپلنت، باید تراکم و ضخامت کافی از استخوان فک باقی مانده در دسترس داشته باشید، به طوری که بتواند ایمپلنت‌ها را در جای خود ثابت نگه دارد.

آیا تفاوتی بین استفاده از دندان مصنوعی و اوردنچر وجود دارد؟ 


بزرگترین تفاوت در پایداری دندان مصنوعی است. اوردنچرها به عنوان گزینه‌ای پایدارتر برای دندان‌های مصنوعی متحرک ایجاد شدند. این عمل با مکش بین برجستگی‌های استخوان و دندان‌های مصنوعی باعث می‌شود که آنها در جای خود قرار بگیرند.

مزایای اوردنچر متکی بر ایمپلنت


  • شما قادر خواهید بود با استفاده از اوردنچرهای جدید خود غذا را بسیار بهتر بجوید که هضم غذا را راحت کرده و سلامت کلی شما را بهبود می‌بخشد.
  • با اوردنچر، می‌توانید انواع غذاهایی را که می‌توانید مصرف کنید تغییر دهید و افزایش دهید، که منجر به یک رژیم غذایی بسیار بهتر و سیر کننده می‌شود.
  • گفتار بهبود یافته
  • افزایش اعتماد به نفس
  • درمان حداقل تهاجمی تا غیر تهاجمی
  • نگهداری کم
  • خطر نیاز به پیوند استخوان را کاهش می‌دهد.
  • می‌تواند به حفظ ساختار ویژگی‌های صورت شما- استخوان‌های گونه، خط فک کمک کند.

انواع اوردنچرهای متکی بر ایمپلنت 


درمان اوردنچر متکی بر ایمپلنت مجهز به نصب دو یا چند ایمپلنت با یک وسیله متحرک است. در حالی که توسط ایمپلنت‌هایی که در فک بالا و یا پایین شما قرار داده شده‌اند، روی لثه‌ها قرار می‌گیرد.

اوردنچر متکی بر ایمپلنت میله‌ای

دندان مصنوعی متحرک توسط گیره‌هایی روی یک میله سفارشی که ایمپلنت‌ها را به فک متصل می‌کند، محکم می‌شود.

اوردنچر متکی بر ایمپلنت توپی 

ایمپلنت‌های فک و دندان مصنوعی توسط یک پیوست توپی شکل به طور کامل در سوکت پروتز قرار می‌گیرند.

اوردنچر متکی بر ایمپلنت ثابت 

با استفاده از این روش، میله و اوردنچر در یک چارچوب ساخته می‌شوند و با استفاده از پیچ محکم می‌شوند. این گزینه دائمی‌تر است زیرا اوردنچر فقط توسط دندانپزشک قابل برداشت است. این روش درمانی طبیعی‌تر به نظر می‌رسد زیرا در آن اوردنچرها پیچ می‌شوند و روی لثه قرار نمی‌گیرند.

پروتزهای متکی بر ایمپلنت چگونه کار می‌کنند؟ 


اوردنچر متکی بر ایمپلنت از همان اکریلیک صورتی رنگ تهیه شده است که برای ساخت پروتزهای معمولی استفاده می‌شود. دندان‌های مصنوعی که در این پروتزها استفاده می‌شود از اکریلیک یا پرسلن ساخته شده‌اند. سطح داخلی پایه اوردنچر شامل پیوست‌هایی است که قسمت مربوطه آنها روی ایمپلنت وجود دارد. به این ترتیب، وقتی اوردنچر روی ایمپلنت‌ها نشسته باشد، هر دو پیوست متقابل کاملاً در یکدیگر قرار می‌گیرند، در نتیجه از حرکت یا لیز خوردن پروتز جلوگیری می‌شود.

فرآیند ساخت پروتزهای متکی بر ایمپلنت 


فرآیند ساخت پروتزهای متکی بر ایمپلنت

روش ساخت پروتزهای متکی بر ایمپلنت به دو مرحله تقسیم می‌شود. فاز اول شامل کشیدن دندان‌های پوسیده یا آلوده و به دنبال آن بهبود محل استخراج و کاشت دندان است که از دندان مصنوعی پشتیبانی می‌کند. در مرحله بعدی، آماده سازی دندان مصنوعی به روش معمول انجام می‌شود. تنها تفاوت این است که این دندان مصنوعی دارای سوکت‌های میله‌ای یا توپی از اتصالات دقیق است.

  • مشاوره و برنامه‌ریزی درمانی اولیه- همه بیماران دندانپزشکی کاندیدای ایمپلنت نیستند. برای ارزیابی صلاحیت شما، دندانپزشک یک معاینه بالینی دقیق انجام می‌دهد، و سوابق پزشکی و دندانپزشکی شما را مطالعه می‌کند. اگر دندانپزشک به این نتیجه رسید که شما کاندیدای مناسبی هستید، یک برنامه درمانی دقیق برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته شما با اوردنچرهای متکی بر ایمپلنت تهیه می‌کند.
  • کسیدن دندان- پس از کشیدن تمام دندانهای باقیمانده، یک دوره بهبودی 4 ماهه برای بازسازی استخوان مورد نیاز است و به دنبال آن سی تی اسکن برای ارزیابی وضعیت استخوان انجام می‌شود. بعد از کشیدن دندان، دندان مصنوعی موقت تهیه می‌شود و تا پایان درمان از آن استفاده می‌شود.
  • قرار دادن ایمپلنت- مرحله بعدی شامل قرار دادن ایمپلنت تحت بیهوشی موضعی توسط جراحی است. دندانپزشک شما بعد از ایجاد برش از طریق بافت‌های نرم پوشاننده و بالا بردن فلپ جراحی، داخل استخوان فک را سوراخ می‌کند. در مرحله بعدی، با استفاده از نیروهای دقیق و کنترل شده، ایمپلنت به موقعیت خود پیچ ​​می‌شود. هنگامی که ایمپلنت در جای خود قرار گرفت، اتصالگرهای ترمیم بر روی آنها قرار می‌گیرد و فلپ جراحی دوباره به جای خود بخیه می‌شود. پس از آن یک دوره بهبودی 3 تا 4 – 9 ماهه دنبال می‌شود.
  • قرار دادن اباتمنت- پس از حدود 14 روز قرار دادن پیچ‌های ترمیم، آنها برداشته می‌شوند و جای خود را به اباتمنت‌ها می‌دهند. سپس دندانپزشک از دندان‌های شما قالب‌گیری می‌کند و برای ساخت اوردنچر به آزمایشگاه ارسال می‌کند. هنگامی که اوردنچرها از آزمایشگاه دریافت می‌شوند، با کمک یک سیستم اتصال دقیق به ایمپلنت‌ها متصل می‌شوند.

تمیز کردن اوردنچرهای متکی بر ایمپلنت


تمیز کردن دنچرهای متکی بر ایمپلنت

اوردنچرها، دقیقاً مانند دندان‌های معمولی، باید روزانه تمیز شوند. برای تمیز کردن، تمام اجزای قابل جدا شدن را بردارید و اطراف اجزا، دندانهای مصنوعی و نواحی لثه را تمیز کنید. خوابیدن با دندان مصنوعی توصیه نمی‌شود. برداشتن دندان‌های مصنوعی شب هنگام به جلوگیری از عفونت و سایر عوارض کمک می‌کند.

تمیز کردن اوردنچرهای متکی بر ایمپلنت در صبح بعد از صبحانه و شب بعد از آخرین وعده غذایی بسیار مهم است. تمیز کردن عصر مهم است زیرا هنگام خواب دهان شما بزاق کمتری تولید می‌کند و باکتری به طور طبیعی شسته نمی‌شود.

تمیز نگه داشتن اباتمنت بسیار مهم است. اباتمنت‌ها نواحی اتصال دندان مصنوعی به استخوان فک هستند. انجام تمیزکاری در نور مناسب با آینه بزرگ بسیار مفید است.

مراحل مختلف تمیز کردن به شرح زیر است:

  • دو طرف داخلی و خارجی تمام پایه‌های اباتمنت و لثه‌های اطراف را با حرکات افقی کوتاه تمیز کنید.
  • قسمت پشت دندانهای عقب هر دو طرف را با حرکات افقی کوتاه تمیز کنید.
  • تمام فضاها را با شکاف در دو طرف پایه‌های اباتمنت و شکاف‌های بین نوک ریشه دندان مصنوعی یا بریج را با مسواک بین دندانی تمیز کنید. این مسواک باید با کمی مقاومت در فضای شستشو قرار بگیرد. مسواک را چندین بار از زاویه‌های مختلف به داخل فضا فشار دهید.
  • در حالی که مسواک را در برابر لثه قرار می‌دهید، یک حرکت چرخشی با کشیدن تا سطح جونده دندان‌ها انجام دهید. روی قسمت‌های کوچک دهان کار کنید. در سمت داخلی دندانهای جلو، مسواک را به صورت عمودی نگه دارید و به صورت عمودی به سمت لبه‌های دندان بکشید. در صورت امکان مسواک را به صورت افقی نگه دارید.
  • در نواحی که بریج، دندان مصنوعی یا میله به بافت لثه متصل است، چندین بار از عقب و جلو از نخ دندان استفاده کنید. باید از نخ دندان در فضاهای شستشو استفاده شود.
  • تمیز کردن را با شستشوی کامل دهان با آب کامل کنید.

مهم است که این دستورالعمل‌ها را دنبال کنید و روتین مناسب خود را پیدا کنید. رعایت بهداشت دهان و دندان در مراقبت از اوردنچرهای متکی بر ایمپلنت و اطمینان از دوام آنها بسیار مهم است.

مراقبت حرفه‌ای

برای اطمینان از حفظ دندان‌های مصنوعی و ایمپلنت به دندانپزشک مراجعه کنید. ویزیت‌های منظم مطب شامل معاینه‌ای کامل برای بررسی سلامت لثه‌ها و بافت‌های دهان شما خواهد بود. این معاینه همچنین از تناسب راحت دندان مصنوعی شما اطمینان حاصل خواهد کرد. ممکن است گاهی اوقات اشعه ایکس گرفته شود تا به دندانپزشک این امکان را بدهد که ایمپلنت‌ها، اباتمنت‌ها و پیوندها را بررسی کند که به درستی قرار گرفته‌اند یا خیر. گیره‌ها و سایر پیوندها می‌توانند نشانه‌هایی از سایش را نشان دهند و به طور معمول سالانه یا هر 2 سال یک بار تعویض می‌شوند.

ماندگاری اوردنچر چقدر است؟ 


با مراقبت و نگهداری مناسب، دندانهای مصنوعی متکی بر ایمپلنت می‌توانند سالها بدون هیچ مشکلی دوام بیاورند. اوردنچرهای مبتنی بر ایمپلنت به طور قابل توجهی پایدارتر از دندان‌های مصنوعی هستند. مراقب رژیم خود باشید زیرا غذاهای بسیار سفت یا چسبناک باعث آسیب می‌شوند. به طور مرتب به دندانپزشک خود مراجعه کنید و در صورت بروز هرگونه مشکل یا تحریک لثه ناشی از دندان‌های مصنوعی، سریعاً با مطب تماس بگیرید. نقاط درد ناشی از دندان‌های مصنوعی و مشکلات بایت به راحتی اصلاح می‌شوند. اوردنچرهای متکی بر ایمپلنت شما باید همیشه راحت، جذاب و کاربردی باشند.

مقالات مرتبط
تماس با ما